Пълна лудост е да караш спринтово състезание в уличното Гран

...
Пълна лудост е да караш спринтово състезание в уличното Гран
Коментари Харесай

Шефът на Ред Бул: Истинска лудост е да има спринтово състезание в Азербайджан

Пълна полуда е да караш спринтово съревнование в уличното Гран при на Азербайджан от Формула 1, съобщи шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер, представен от организация Ройтерс. Той изрази мнение, че водачите най-вероятно ще потрошат болидите си.

Състезателният уикенд в Баку ще бъде първият със спринтово съревнование тази година и той е плануван за края на април. Останалите пет са в Австрия, Белгия, Катар, Съединени американски щати и Бразилия.

" Пълна полуда е да организираш първото спринтово съревнование за годината на улична писта като тази в Азербайджан ", сподели Хорнер на конференция преди Гран при на Австралия.

" От позиция на театър и от позиция на почитателите, това несъмнено ще бъде едно от най-вълнуващите надпревари за годината. От позиция на бюджетите на тимовете - най-вероятно ще забележим потрошени болиди. Това коства доста пари.

" На мнение съм, че едно съревнование е изцяло задоволително за Баку. Имаме обаче две и чакам екшън ".

Хорнер не е единственият началник, който счита Баку за рискова писта.

" Както сподели Кристиан, в Баку стават доста вълнуващи надпревари, само че и сметките от ремонтите са доста огромни. За всички е едно и също. Феновете сигурно ще бъдат щастливи, а за нас остава да стискаме палци болидите да се завърнат в бокса без огромни повреди ", сподели шефът на Макларън Зак Браун.

Майк Крек от Астън Мартин добави: " Притеснен съм, само че изискванията са равни за всички. Ще опитаме да запазим болидите в повсеместен тип ". /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР