Палестинците в окупирания Западен бряг се подготвят за свещения месец

...
Палестинците в окупирания Западен бряг се подготвят за свещения месец
Коментари Харесай

Разселените от войната в Газа палестинци се подготвят за Рамазан

Палестинците в окупирания Западен бряг се приготвят за свещения месец Рамазан. Това се случва до момента в който в линията Газа бушува войната сред Израел и Хамас. Сраженията в анклава евентуално ще засенчат значително празника на Западния бряг, където съгласно локалните се следи внезапно повишаване на насилието.
Всяка година има наслада от посрещането на Рамазана, само че тази година чувството е необичайно, защото има война. Няма покупателна дарба. Цените са извънредно високи, а облагите са дребни.
Мохамед Абу Авад, търговец на зеленчуци

Рамазанът е време на засилена молитва, размисъл и щедрост за мюсюлманите по света, които провеждат празнични нощни събирания със фамилията и приятелите си, откакто постът завърши при залез слънце. Посредниците в мирните договаряния гледаха на празника като на всекидневен краен период за завършване, защото през месеца на постите постоянно се следи израелско-палестинско принуждение, обвързвано с достъпа до съществени храмове в Йерусалим. Очаква се честването да стартира в понеделник.
Подготовката за месец Рамадан тази година е друга, тъй като преди всичко икономическото състояние е мъчно, а на второ място е войната. Никой няма предпочитание да се приготвя или да чества месец Рамазан, както през предходните години, тъй като тези, които биват убивани, са нашите братя.
Камал ал-Заин, гражданин на Рамала

От 7 октомври насам съвсем всички палестинци от Западния бряг не могат да получат позволение да изоставен територията. Ограниченията усилиха икономическите компликации, пред които са изправени палестинците на територията, защото преди войната доста от тях имаха работа в Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР