Палестинското движение Хамас обяви, че няма да обсъжда съдбата на

...
Палестинското движение Хамас обяви, че няма да обсъжда съдбата на
Коментари Харесай

Хамас: Няма да обсъждаме пленниците, докато Израел не прекрати агресията

Палестинското придвижване Хамас разгласи, че няма да разисква ориста на пленниците от израелската войска, до момента в който Израел не приключи " експанзията " си против линията Газа, съобщи Ройтерс.

" Нашето мнение за пленниците от израелската войска е ясно: то е обвързвано с (евентуална) замяна на пленници и ние няма да го обсъждаме, до момента в който Израел не постави завършек на експанзията си против Газа и палестинците ", съобщи Осама Хамдан, представител на " Хамас ", говорейки от Ливан на излъчена онлайн по малкия екран конференция.

Междувременно срещата на високо ниво в Кайро приключи без взаимно изказване за ограничение на насилието. Във форума за мир се включиха представители на арабски и европейски страни, само че при знаковото неявяване на Израел, Съединените щати и Иран. Арабските водачи осъдиха израелските бомбардировки над Газа и приканиха за неотложно преустановяване на офанзивата на Израел, а западните страни обърнаха внимание на филантропичната обстановка в палестинския анклав. 

Кралят на Йордания Абдула Втори осъди изтъквам " световното безмълвие ",  по отношение на офанзивите на Израел и прикани за обективен метод към спора. Палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че палестинците няма да бъдат разселени или прогонени от земята си.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани за взаимна работа по въпросите, касаещи филантропичната обстановка в линията Газа, напалестинско-израелския кротичък развой, както и избягването на районна ескалация. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР