Палестинският лидер Махмуд Абас заяви днес на извънредно заседание на

...
Палестинският лидер Махмуд Абас заяви днес на извънредно заседание на
Коментари Харесай

Махмуд Абас: Източен Ерусалим може да бъде столица само на Палестина

Палестинският водач Махмуд Абас съобщи през днешния ден на изключително съвещание на Централния съвет на Организацията за избавление на Палестина (ООП) в Рамала, че Източен Ерусалим може да бъде столица единствено на Палестина, съобщи ТАСС. Речта на Абас беше излъчена по телевизия Фаластин ал Яум.

 © Българска телеграфна агенция
" Това е наш град, наша земя, няма да го изоставим ", посочи палестинският водач. Заседанието беше намерено от ръководителя на Националния съвет на Палестина (парламента в изгнание) Салим аз Занун. Той акцентира, че участниците в съвещанието имат за задача да одобряват " изчерпателен проект за противопоставяне на решението на Съединени американски щати за признание на Ерусалим за столица на Израел.

Заседанието на управителния орган на ООП се организира под мотото " Ерусалим - безконечната столица на Палестина ". В него вземат участие 90 от общо 114 членове на Съвета и 160 наблюдаващи от публични организации.

Хамас и Ислямски джихад бяха поканени на съвещанието, само че оповестиха, че няма да вземат участие. Хамас искаше срещата да се състои отвън палестинските територии, с цел да се избегне напън от израелска страна, само че Абас реши то да се организира в Рамала, където е централата на неговото държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР