Палестинските лидери отхвърлиха предложеният от американския президент Доналд Тръмп план

...
Палестинските лидери отхвърлиха предложеният от американския президент Доналд Тръмп план
Коментари Харесай

Палестинците отхвърлиха плана на Доналд Тръмп за Близкия изток

Палестинските водачи отхвърлиха препоръчаният от американския президент Доналд Тръмп проект за Близкия изток, написа Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС  Тръмп разгласи Тръмп разгласи "сделката на века " за Близкия Изток
"Сделката на века ", както стана известна самодейността на Белия дом за Близкия изток, беше оповестена преди минути във Вашингтон. Нейната цел е намиране н...

Президентът на палестинците Махмуд Абас сподели, че показаният проект е " скрит план, който няма да успее ".

Според палестинците, проектът на Тръмп съставлява искане за тяхната капитулация пред Израел и потъпкване на дългогодишните желания на палестинския народ.

След среща на палестинските водачи в Рамала на Западния бряг, Абас сподели: " Ще се съпротивляваме на този проект във всичките му форми. "

Предложението на Доналд Тръмп за решение на спора сред Израел и Палестина включва дълъг лист от ограничения, които непосредствено съответстват с израелските ползи в разногласието, като определянето на Йерусалим като " неделима столица на израелската страна. "

" Ако Йерусалим не е столица на палестинската страна, по какъв начин бихме приели това? Това е невероятно за всяко дете, арабче, мюсюлманче или християнче ", сподели Махмуд Абас.

По-рано групировката Хамас, която ръководи Ивицата Газа разгласи, че " в никакъв случай няма да одобри сурогат на Йерусалим като столица на палестинската страна ".

" Предупреждаваме целия свят да не се съгласява с този проект ", сподели един от водачите на Хамас.
 Европейски Съюз: Ще проучим предлагането на Тръмп за Палестина Европейски Съюз: Ще проучим предлагането на Тръмп за Палестина
Първият посланик на Европейския съюз Хосеп Борел изрази позицията на Общността, откакто президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява дълго чакания проект...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР