Палестински радикали от ивицата Газа изстреляха тази нощ 9 ракети

...
Палестински радикали от ивицата Газа изстреляха тази нощ 9 ракети
Коментари Харесай

Газа: Огън по Израел

Палестински радикали от линията Газа изстреляха тази нощ 9 ракети против Израел. Едната беше прехваната от системата за противовъздушна защита "Железен купол ", заяви пресслужбата на израелската войска, представена от ТАСС.

Повечето ракети паднаха в незаселени местности или край граничните заграждения, се показва в армейското официално съобщение. До момента няма известия за потърпевши и вреди.

Сирени за въздушна паника оповестиха през нощта за заплаха от обстрели жителите на редица региони в Южен Израел, граничещи с линията Газа.

Вчера израелските войски обстреляха и поразиха 7 поста на Хамас в Газа, откакто палестински снайперист рани по-рано денем техен офицер. По данни на палестинските здравни управляващи ответният удар е умъртвил трима палестинци.



На 20 юли палестински радикали обстреляха израелски военни и убиха един боец край границата на анклава. В отговор армията изпрати самолети и танкове, които унищожиха 68 обекта на "Хамас " в Газа.

Последното съглашение за възобновяване на примирието сред палестинските групировки в Газа и Израел предвиждаше прекъсване на огъня от среднощ на 21 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР