Палестински бойци са изстреляли близо 400 ракети и минометни снаряда

...
Палестински бойци са изстреляли близо 400 ракети и минометни снаряда
Коментари Харесай

Близо 400 ракети и снаряда са изстреляни от ивицата Газа срещу Израел

Палестински бойци са изстреляли близо 400 ракети и минометни снаряда от линията Газа против Израел, заяви представителят на израелската войска Джонатан Конрикъс, представен от ДПА.

Израелската система за противоракетна защита "Железен купол " е прехванала над 100 ракети. В отговор на масирания палестински обстрел израелската войска е атакувала повече от 100 военни обекта на придвижването Хамас, което ръководи в Газа, и на друга екстремистка формация - "Ислямски джихад ", сподели представителят. Мишена на ответната интервенция с присъединяване на танкове, на военновъздушните и военноморските сили са били хранилища за муниции и подземна инфрастуктура, добави той.

Министерството на здравеопазването в линията Газа заяви, че през последните 24 часа в анклава са убити шестима палестинци, съобщи Франс прес. При ракетната офанзива откъм палестинския анклав е умрял гражданин на израелския град Ашкелон, чиято къща била улучена.

Израелският боен представител означи, че сегашната офанзива против Израел е най-ожесточената от 2014 година насам. През юли и август същата година Израел предприе траяла 50 дни военна интервенция против Газа, целяща да постави завършек на ракетния обстрел от палестинската територия.
Конрикъс сподели, че Хамас разполага с към 20 000 минометни снаряда и ракети с друг обхват в арсенала си и някои от тях могат да доближат Тел Авив или Ерусалим.

Според здравното министерство в Газа при конфликти от 30 март до момента са убити над 220 палестинци.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР