Палестински журналист свали предпазната си жилетка и каска в ефир,

...
Палестински журналист свали предпазната си жилетка и каска в ефир,
Коментари Харесай

Научи за смърт на приятел в ефир: Палестински журналист свали предпазната жилетка

Палестински публицист смъкна защитната си жилетка и каска в ефир, откакто разбра, че неговият сътрудник Абу Хаттаб дружно с 11-членното му семейство са починали при ракетен обстрел по дома им в Ивицата Газа.

„ Не мога да устоявам повече, всичко това не ни пази, ние си тръгваме един след различен, без никой да се интересува от нас, нито от мащабите на бедствието, което всички претърпяваме в Газа “, споделя през сълзи Салман ал-Башир, до момента в който свaля защитната жилетка и каска в ефир.



Водещата също не съумява да сдържи страстите си и стартира да ридае. Само преди 30 минути Салман е разговарял с сътрудника си, разбираме от сърцераздирателния му монолог пред феновете на палестинската телевизия.

Още по-стряскащо е, че последният му ефир е бил на същото място, от което предава Салман.

„ Всичко това са единствено слоугани, нищо не ни пази. Няма никаква интернационална поддръжка, ние сме сами “, споделя журналистът.

В това време водещата на новините избърсва сълзите си.

Подобни обстановки измежду публицистите не се случват постоянно, тъй като всички в специалността са научени да сдържат страстите си, каквото и да се случва. Репортери постоянно се сблъскват с кървави подиуми, изключително военните и знаят какво да вършат в сходни моменти. И това, че публицист демонстрира сълзите си в ефир, приказва, че нещата в действителност са излезли отвън надзор и че войната трансформира безусловно всички.

Тя е страшна, безпощадна и белязва орисите. Тя трансформира новините от просто информация в сърцераздирателна история, която докосва и най-скритите кътчета на душата. Тогава никой не може да остане безучастен към сълзите на тези, посредством чиято храброст научаваме какво се случва на местата, в които никой не желае да бъде в този миг.

Войната в Близкия изток стартира на 7 октомври, когато „ Хамас “ изненадващо атакува Израел. Над 1400 души изгубиха живота си, 200 бяха отвлечени. Страшни картини на гибел и принуждение заляха и двете страни в спора. По калкулации на здравното министерство в Газа починалите поради спора са 9000.

Към 4 ноември предварителните следствия на CPJ демонстрират, че минимум 36 публицисти и медийни служащи са измежду към 10 000 убити от началото на спора.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР