"Пълен абсурд е, че все по-често имаме случаи, при които

...
"Пълен абсурд е, че все по-често имаме случаи, при които
Коментари Харесай

Стряскаща статистика: Oт началото на месеца 59 души са загинали в катастрофи

"Пълен парадокс е, че все по-често имаме случаи, при които деца карат колите на родителите си и се случват тежки произшествия. Тук моля към родителите, тъй като и те би трябвало да носят своята отговорност. Не може да се чака единствено на страната и обществото. Всички би трябвало да носим отговорност. Родителите би трябвало да се замислят преди да купят на децата си мощен мотор или автомобил. Те би трябвало да дават персонален на образец на децата си като съблюдават разпоредбите ", сподели началникът на отдел “Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” комисар Росен Рапчев.
Поводът за изявлението му стана споделеното клипче от майка в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин 9-годишният и наследник ръководи фамилната кола. "От началото на месеца 59 души са изгубили живота си в произшествия. А месецът още не е приключил. Основната част от тези произшествия се дължат на несъобразената или превишена скорост. Установили сме, че през лятото има пикови часове на произшествия. Тези часове са сред 17 и 19 часа. Шофьорите не би трябвало да се изнервят, когато попаднат в тапи и не би трябвало да подхващат рискови маневри. Също по този начин приканвам всички водачи да карат отпочинали ", съобщи комисар Рапчев.
"Полицейските чиновници имат отговорности да следят хоризонталната и отвесната маркировка и в случай че видят нередности, са длъжни да алармират с писма. Целта на новия Център е да сплоти напъните на всички органи, които се грижат за сигурността на придвижването по пътищата. При произшествия и тапи от най-важно значение е да се работи бързо. Това ще е работата на този координационен център - да взима съответни и бързи решения по места. Няма да има раздухване на щата ", безапелационен беше комисар Рапчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР