Пакистански съд днес обяви, че отхвърля обвиненията в подбудителство към

...
Пакистански съд днес обяви, че отхвърля обвиненията в подбудителство към
Коментари Харесай

Пакистански съд отхвърли обвиненията за подбудителство към убийство срещу бившия премиер Имран Хан

Пакистански съд през днешния ден разгласи, че отхвърля обвиняванията в подбуждане към ликвидиране против някогашния министър председател Имран Хан, заяви неговият юрист. Това ненапълно облекчава ситуацията на клиента му, който беше вкаран в пандиза по обвинявания в корупция по-рано този месец, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

През юни Хан беше упрекнат в подбуждане към ликвидиране на юриста от Върховния съд Абдул Разак, който беше погубен в югозападния град Кета през същия месец. Синът на Разак упрекна Хан, че стои зад убийството на татко му.

" Слава на Бога ", съобщи юристът на Хан Наим Панджута в пост в обществената платформа " Екс " (X), известна преди като Tуитър, в който оповестява за отхвърлените обвинявания.

Убитият Разак беше внесъл искане в съда за формиране наказателно произвеждане за държавна измяна против Хан поради неконституционното разформироване на Народното събрание, откакто той загуби избор на доверие през април 2022 година

Хан изгуби властта, откакто влезе в спор със Съединени американски щати и с авторитетните пакистански военни, и против него бяха заведени голям брой каузи, до момента в който той се опитваше да събере национална поддръжка.

Политическите разтърсвания обгърнаха Пакистан в изискванията на една от най-тежките стопански рецесии. Очакваше се произвеждането на общи избори през ноември, макар че те евентуално ще бъдат отсрочени най-малко до началото на идната година.

Хан не може да взе участие в изборите и му е неразрешено да заема политически постове в продължение на пет години. Преди седмици американското издание The Intercept излезе с шокиращи разкрития, че Хан е бил отхвърлен след напън от Съединени американски щати. Вашингтон отхвърля обвиняванията и твърди, че случилото се е напълно вътрешен проблем.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР