Мощно торнадо превърна в руини градче в САЩ. Няколко души

...
Мощно торнадо превърна в руини градче в САЩ. Няколко души
Коментари Харесай

Мощно торнадо превърна американско градче в руини, има загинали и ранени

Мощно торнадо трансформира в руини градче в Съединени американски щати. Няколко души станаха жертва на неприятното време, оповестяват Reuters и " Фокус ".

Според организацията бедствието е бушувало в щата Айова, в дребен град, наименуван Грийнфийлд. Няколко души са убити, а над 10 са ранени.

Къщи в града са разрушени и парчета са разпръснати на всички места. Вятърът беше толкоз мощен, че даже събори няколко огромни вятърни турбини.

" Това торнадо унищожи огромна част от града. Можем да потвърдим, че няколко души са убити вследствие на това торнадо ", съобщи локален служител на реда.

Местна болница също беше развалена от торнадото, принуждавайки ранените да бъдат превозени до прилежащи градове.

Губернаторът на Айова разгласи " изключителна обстановка при злополучие ".

В началото на май рой торнада връхлетя американските щати Оклахома и Мисури. Тогава бяха регистрирани най-малко 17 торнада за една нощ. В резултат на стихията към 40 къщи бяха развалени или разрушени, а в един от градовете имаше приключване на природен газ. Съобщава се за един умрял и няколко ранени.

А в края на април Оклахома също беше ударена от стихии. Тогава в щата бяха регистрирани 38 торнада, които убиха четирима души, в това число 4-месечно бебе.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР