Пакистанецът, който рани двама души със сатър пред бившите офиси

...
Пакистанецът, който рани двама души със сатър пред бившите офиси
Коментари Харесай

Терористът искал да подпали редакцията на Шарли ебдо

Пакистанецът, който рани двама души със сатър пред някогашните офиси на сатиричното списание " Шарли ебдо " предходната седмица, не е знаел, че изданието се е преместило и е искал да подпали офисите му. Това заяви прокурорът на Париж, представен от " Ройтерс ".

Прокурорът Жан-Франсоа Рикар посочи по време на конференция, че мъжът е носил три бутилки от запалителния разредител за багра White Spirit. Той също по този начин сподели, че мъжът е действал с подправена идентичност.

Френското държавно управление назова дейностите му акт " ислямистки тероризъм ". Той се разпознава като Хасан А., 18-годишен, роден в пакистанския град Манди Бахаудин.

Той е влезнал във Франция през 2018 година под подправената идентичност, която му е дала достъп до обществени помощи за малолетни, защото тогава се представял за 15-годишен.

Редакцията на списанието беше избита от ислямистки терористи през януари 2015 година, а процесът против 14 хипотетични съучастници в това нахлуване сега тече в Париж.

Нападателят нарани съществено двама чиновници на телевизионна продуцентска организация, чиито офиси са в същия блок, в който се обитаваше " Шарли ебдо ". Сега ранените са в устойчиво положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР