Пакистан се закани, че ще се бори срещу незаконното решение

...
Пакистан се закани, че ще се бори срещу незаконното решение
Коментари Харесай

Борбата за Кашмир става все по-ожесточена

Пакистан се закани, че ще се бори против " противозаконното решение на Индия " да отнеме автономията на ръководената от Делхи част от Кашмир, съобщи БГНЕС.
Премиерът на Пакистан Имран Хан сподели, че дейностите на ръководещите в Индия нарушават интернационалното право и добави, че се опасява от етническо пречистване в Кашмир.
Индия и Пакистан настояват, че целия хималайски район Кашмир принадлежи на всяка от тях, само че и двете страни управляват единствено част от него.
В индийската част на Кашмир има терористично придвижване, чието акции лишиха живота на хиляди през последните 30 години. Индия упреква Пакистан, че поддържа терористите. Исламабад отхвърля и твърди, че оказва единствено морална и дипломатическа поддръжка на жителите на Кашмир, които желаят правото на самоопределяне.
" Ще повдигнем въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В момента прецизираме детайлите. Ще повдигнем въпроса в Общото заседание на Организация на обединените нации. Ще приказваме с държавните глави на всеки конгрес. Ще повдигнем въпроса и във всяка медия по света ", сподели Имран Хан.
Според министър-председателят на Пакистан, премахването на автономията на Кашмир ще разреши на индийските управляващи да трансформират демографията на региона, който е обитаем най-вече с мюсюлмани. " Ще се опитат да прогонят локалните хора, да докарат други и да трансфорат тях в болшинство. Местното население няма да бъдат освен това от плебеи ", споделя Хан.
По-рано главнокомандващият на армията на Пакистан, който има голямо въздействие в страната, съобщи, че неговите бойци стоят за " справедливата битка " на жителите на Кашмир.
Съседен Китай също дефинира дейностите на Индия като " неприемливи ".
В следената от Индия част от Кашмир бяха спрени всички медии, както и работата на телекомите. Беше въведен и вечерен час, тъй като индийците се притесняват, че може да избухнат вълнения след отнемането на автономията. Десетки хиляди индийски бойци бяха ситуирани в Кашмир, преди да бъде оповестено решението на ръководещите в Делхи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР