Пакет от мерки за социални мрежи, предназначени да предпазват играчите

...
Пакет от мерки за социални мрежи, предназначени да предпазват играчите
Коментари Харесай

ФИФА ще пази футболистките от онлайн обиди по време на световното първенство

Пакет от ограничения за обществени мрежи, предопределени да защищават играчите от онлайн злоупотреби, ще бъдат препоръчани на всички тимове на през 2023 година Това оповестиха от Световната футболна федерация (ФИФА).

Услугата за отбрана на обществените медии (SMPS), създадена от ФИФА и профсъюза на играчите FIFPRO, следи и модерира речта на омразата в обществените медии, като скрива нездравословното наличие от играчите.

" Дискриминацията е престъпно действие ", съобщи президентът на ФИФА. " С помощта на този инструмент ние идентифицираме причинителите и ги докладваме на управляващите, с цел да бъдат осъдени за дейностите си. "

Няколко от тимовете, които тази година ще вземат участие на шампионата в Австралия и Нова Зеландия (20 юли - 20 август), се съгласиха да приложат неотложно детайла за модериране на услугата, с цел да лимитират автоматизирано видимостта на онлайн злоупотребите.

От ФИФА прибавят, че инструментът е бил препоръчан на играчите на международното състезание за мъже в края на 2022 година в Катар. Най-голям скок на обиди се следи на четвъртфинала сред Англия и Франция, съобщи ФИФА в отчет в неделя.

" 38% от идентифицируемите злоупотреби идват от сметки, основани в Европа, а 36% - от Южна Америка ", се споделя в отчета.

SMPS е сканирал над 20 милиона изявления и мнения във " Facebook ", " Инстаграм ", TikTok, " Туитър " и YouTube по време на мъжкия шампионат в Катар.

Наскоро шампионатът по тенис " Ролан Гарос " също вкара изкуствен интелект, който да пази играчите от.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР