Пабло Кареньо-Буста в хода на миналата седмица се превърна в

...
Пабло Кареньо-Буста в хода на миналата седмица се превърна в
Коментари Харесай

Сблъсък с реалността: Шампионът от Монреал напусна турнира в Синсинати още на старта

Пабло Кареньо-Буста в хода на предходната седмица се трансформира в ослепителен образец на това, че в никакъв случай не би трябвало да се отказваш в преследването на фантазиите си. Испанецът бе в позицията на човек, който биваше апетитен за новобранец против Матео Беретини още на старта на Мастърса в Монреал, само че двукратният полуфиналист от Големия Шлем реализира редици първокласни победи и триуфмира с най-голямата купа в кариерата си, печелейки конкуренцията в канадския град.

Пред новия Мастърс първенец обаче нямаше никакво време за губене и празненства, откакто той още през днешния ден трябваше да сложи начало на акцията си на другата,,хилядарка " от американското турне - тази в Синсинати. Жребият в щата Охайо надалеч не бе благоразположен към Буста и го изправи в първи кръг против един от най-хубавите тенисисти за годината в лицето на Миомир Кецманович, който изцяло вгорчи настроението на спечелилия от Монреал и реализира прословут поврат, с цел да го надвие след доста борба и 2 часа и 53 минути на корта с 1:6 7:5 7:6(4). С този триумф международният номер 36 си обезпечи във втория стадий на шампионата да срещне десетия в схемата Яник Синер.

Бронзовият медалист от Токио имаше вихрен старт на дуела и през цялото време стартира да притиска сърбина чрез безгрешния си форхенд, което незабавно даде претенции резултат и той излезе напред с пробив задатък. Ибериецът скоро по-късно се закачи за главната линия и представляваше своебразна,,стена ", като караше Кецманович да печели точката по няколко пъти, с което младият играч не се оправи и новият огромен първенец осъществя втори брейк, записвайки откриващия сет против името си.

Във втората част испанецът срещна и първите си компликации на сервис в дуела, които преодоля, откакто отрази четири брейкбола, а след това той имаше късмет да поведе, само че до освен това не се стигна и паритет се резервира на таблото. Не измина доста време, преди под контрола на сервиращите да настъпи заключителната фаза на сета, когато полуфиналистът от Шлема разполагаше с цели три брейкбола, по този начин наречените скрити мачболи, само че неистово ги пропиля с топки в мрежата и международният номер 36 щурмува подаването му в идните минути, с цел да станем очевидци на непредвиден процес и тъждество в обособените елементи.

За Буста не представляваше особена компликация да се абстрахира от позволените грешки и още на старта на решителния трети сет се поздрави с пробив задатък, който затвърди, като избави два брейкбола, повеждайки с 3:1 по пътя към успеха. Трудностите пред испанеца не откриха своя край и той след двойна неточност позволи да бъде подравнен за 4:4, преди в идните минути да опропасти три следващи брейкбола и да му се наложи да избавя мачбол, само че оцеля, а ние станахме очевидци на финален тайбрек. В дългия гейм самодейността в началото бе на страната на първенеца от Монреал, който обаче след серия неверни решения я изгуби и Кецманович реализира цялостен поврат над резултата, с цел да се поздрави с една от най-хубавите победи в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР