П ървото заседание на Народното събрание се открива от най-възрастния

...
П ървото заседание на Народното събрание се открива от най-възрастния
Коментари Харесай

Мика Зайкова открива първото заседание на 46-ото Народно събрание

П ървото съвещание на Народното събрание се открива от най-възрастния присъстващ депутат, гласи член 76. от Конституцията на Република България. В 46-я парламент това още веднъж е Мика Зайкова от "Има подобен народ ", която се чака и да удари звънеца в пленарната зала в сряда от 9.00 часа.

Мика Зайкова откри първото съвещание и на 45-ото Народно заседание, като впечатли депутатите с хумора си.

Нейният инфекциозен смях и паметните ѝ реплики бяха измежду най-обсъжданите тематики дълго след съвещанието.



Традицията най-възрастният присъстващ национален фаворит да открива първото съвещание идва още от Търновската конституция.

Програмата за първото съвещание е качена на интернет страницата на Народно събрание. На съвещанието депутатите поставят клетва: Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се.

След това подписват и клетвени листове.

На същото съвещание се избират ръководител и заместник-председатели на Народното събрание.

Всички национални избраници получават и директория с Конституцията, указател за структурата на администрацията и инструкции по какъв начин се работи с електронната система за гласоподаване.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама пияници четат вестник: " Алкохолът редуцира живота на човек на половина ". Баджанак, ти на какъв брой си години? - На 40! - Ето, а в случай че не пиеше,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " Хаджът без опекун е същинско знамение ", сподели пред Агенция Франс Прес Маруа Шакер - 42-годишна египтянка, живееща в РиядСмятате ли, че публикуването на непроверена или недостоверна информация в обществените мрежи е рисково?Почитателите на българския футбол могат да проследят вълнуващите срещи и онлайн на PLAY DIEMA XTRAВ първия стадий от класирането СМГ беше с най-голям най-малък балСпасители предизвестиха за невидимите, само че смъртоносни рискове от откритите водиЩастливите родители са избрали за щерка си името Лука МалайкаБизнесменът е упрекнат, че е финансирал хулигански дейности на митингите през есента на 2020 година в центъра на СофияЛечебните заведения ще би трябвало да дават информация за осъществените проучвания, свързани с COVID-19Извършено е следствие измежду съответно позволение от български съд, разгласи Валентина МаджароваЕто няколко образеца, в които кавър версиите стават по-известни и обичани от оригиналитеСпоред него казусът е в профилите, които популяризират дезинформацияКарикатурите са основани след 1 април 2020 г.Изберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bgКак може да бъде изцяло естествено вписан в интериора на помещението Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР