Отворени сме за диалог по темата за осъществяване на авиополети

...
Отворени сме за диалог по темата за осъществяване на авиополети
Коментари Харесай

В Пловдив са положени добри основи за инвестиции на турски компании

" Отворени сме за разговор по тематиката за реализиране на авиополети сред Пловдив и Бурса и Пловдив и Истанбул “, е декларирал Корхан Кюнгерю, общоприет консул на Република Турция в Пловдив. Той е на първото си публично посещаване в общината, а в диалозите са се присъединили и заместник-кметовете Величко Родопски, Пламен Панов и Тодор Чонов, оповестиха от кметската администрация.

Участниците в срещата са отбелязали обстоятелството, че в " Тракия икономическа зона " са положени положителни основи за вложения на турски компании, като към този момент има няколко международни производители на въздушни възглавници, на стопове на една от най-известните марки коли и други браншове.

" Работим за решение на въпроса с пловдивското летище, надяваме се скоро то да проработи по метод, по който да тласне стопанската система на Пловдив към още по-голям напредък и развиване. Целта ни е то да действа и да реализира карго- и пътнически полети “, е посочил  отрасловият заместник-кмет по превоз в общината Тодор Чонов.

Според заместник-кмета по просвета Пламен Панов по този метод ще се усилят и туристите, които заради COVID пандемията фрапантно понижиха в последните месеци, до момента в който през 2019 година техният брой  е бил забележителен като огромен дял от тях е бил на екскурзиите и визитите от прилежаща Турция. По отношение на културата Община Пловдив и генералното консулство имат редица взаимни действия, които са включени в културния календар – културно-историческите празници на локалните етнически общности и издаването на двуезично списание " Небет тепе “, в което се разпространява активността на български и турски създатели в двете страни.

Генералният консул Корхан Кюнгерю е изразил удовлетворение, че ще има опция да работи в историческия град Пловдив и ще способства за другарските взаимоотношения с побратимените градове  Бурса и Истанбул посредством привличане на още повече турски вложения и туристи.

Участниците в срещата са удостоверили желанието си да продължат да работят за положителните двустранни връзки и в областта на образованието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР