Отворени са офертите за изработването на технически проекти при ремонтно-възстановителните работи на тунелите

...
Отворени са офертите за изработването на
технически проекти при
ремонтно-възстановителните работи на
тунелите
Коментари Харесай

Отворени са офертите за изработването на технически проекти за ремонта на 3 тунела от АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“

Отворени са офертите за изработването на технически планове при ремонтно-възстановителните работи на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ по Автомагистрала „ Хемус “ и на „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “. Съоръженията са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на плановете, които трябва да се създадат, по-късно ще се ремонтират и тунелите.

Обществената поръчка е в три обособени позиции.

В обособена позиция едно е изработването на механически план при ремонта на тунел „ Топли дол “ при км 39+562 на АМ „ Хемус “. Стойността й е 350 хиляди лева без ДДС. Съоръжението е въведено в експлоатация през 1985 година и е с дължина 883 м.

Отворената оферта е на „ Пътпроект “ ЕООД.

Втората обособена позиция е за проектиране на ремонта на тунел „ Траянови врата “ при км 53+297 на АМ „ Тракия “. Стойността й е 340 хиляди лева без ДДС. Тунелът е в употреба от 1985 година и е с дължина 720 м.

Отворената оферта е на Обединение „ Свеко - Трансконсулт 22 “ ЕООД, в което участват: „ Свеко Енергопроект “ АД и „ ТРАСКОНСУЛТ 22 “ ООД.

Третата обособена позиция - за проектиране на ремонта на тунел „ Правешки ханове “ при км 54+672 на АМ „ Хемус “, е на стойност 320 700 лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е в употреба от 1999 година и е с дължина 834 м.

Отворената оферта е на „ Виа План “ ЕООД.

Всеки от трите механически плана, които трябва да бъде изработен, включва извършването на разбор на риска, геодезически измервания, конструктивно обследване на съответния тунел, при необходимост осъществяване на инженерно-геоложки изследвания и представяне на механически отчет с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни ограничения и действия, които трябва да се изпълнят, в сходство с изискванията на Наредбата за технически правила и правила за планиране на пътни тунели.

Общата индикативна стойност на поръчката за планиране е 1 010 700 млн. лева. без Данък добавена стойност и се финансира от бюджета на АПИ.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР