Отстраняването на Иван Гешев от длъжността на главен прокурор е

...
Отстраняването на Иван Гешев от длъжността на главен прокурор е
Коментари Харесай

Христо Иванов приветства отстраняването на Гешев като добра новина на трупчета

Отстраняването на Иван Гешев от длъжността на основен прокурор е една " добра вест на трупчета ", която се случи с помощта на напъните на гражданското общество. Така съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов разяснява окончателното уволняване на Гешев.

В декларация от парламентарната естрада Иванов похвали постигнатото, само че посочи, че това не е задоволително и правосъдната промяна би трябвало да продължи.

" Гешев не просто беше махнат. Това е резултат от продължаващите две години старания от наша страна и от гражданското общество. С друга степен на предпочитание политиците от партиите бяха принудени да се приспособят към тази действителност. Въпросът е дали в този момент ще превърнем тази обстановка в непрекъсната, в която няма да позволим прокуратурата да бъде бухалка ", съобщи той.

Коментарът му идва единствено ден, откакто президентът Румен Радев дефинитивно подписа указа за отстраняването на основния прокурор. Според Иванов в този момент би трябвало още работа в региона на промени в правосъдната система, в това число:
ограничение на безконтролността и неналичието на отчетност на основния прокурорВисшият правосъден съвет да бъде разграничен на две и в него да влязат представители на обществото, излъчени от парламентаключови промени в правосъдното законодателство, в това число в НПКотстраняване на фигурите на " безконечния обвиняващ и безконечния обвинен, които допускат възникването на каузи на трупчета "
Съпредседателят на Демократична България уточни, че тези промени би трябвало да бъдат направени от партиите и посочи, че те евентуално ще би трябвало да си сътрудничат със " своите съперници "

" Аз знам горчивината, с която се посреща действителността, че ние ще би трябвало да вършим всички тези старания със своите съперници. (Визирам) всяка една от политическите сили в тази зала. За всеки тук това носи мъка, чувство за виновност, взаимни отстъпки - само че такава е логиката на демокрацията ", добави той и прикани за диалог сред политическите партии.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР