Отстрани изглежда, че Кристиан Лонго води перфектния живот: той има

...
Отстрани изглежда, че Кристиан Лонго води перфектния живот: той има
Коментари Харесай

Историята на Кристиан Лонго – човекът, който уби цялото си семейство, за да скрие лъжите си

Отстрани наподобява, че Кристиан Лонго води съвършения живот: той има добре платена работа, любяща жена и три прелестни деца. Но през декември 2001 година Лонго убива цялото си семейство и бяга в Мексико – а следователите скоро откриват, че „ съвършеният му живот “ е бил една огромна неистина.

Години наред Кристиан лъже за всичко – от кариерата до брака си. Той краде пари, лъже какъв брой сполучлива е службата му и даже изневерява на жена си. И когато лъжите му стартират да излизат отвън надзор, взема решение да убие цялото си семейство в финален опит да ги покрие.

Телата на брачната половинка и децата му са открити да плуват край крайбрежията на Орегон дни откакто ги изхвърля. Полицаите бързо го свърза с убийствата и в последна сметка го залавят в Мексико, където живее под подправена идентичност. Цялата сага даже създава филм.

По време на процеса Лонго твърди, че брачната половинка му в действителност е умъртвила две от децата. Но съдът вижда през лъжите му и го осъжда на гибел. Така и до през днешния ден той чака осъществяване на присъдата си в Орегон като от този момент признава, че в действителност е умъртвил невъзмутимо цялото си семейство.

Това е историята на Кристиан Лонго.

Бракът на Кристиан Лонго със брачната половинка му Мери Джейн се построява на неистини още през цялото време. Той не може да си разреши пръстена й, съгласно The ​​Atlantic, тъй че краде пари от работодателя си, с цел да го заплати.

Двойката има три деца: Закъри, Сейди и Мадисън. Решен да си угажда в живота и да покаже на фамилията и приятелите си тях, че разполага с доста пари, Лонго задлъжнява извънредно доста по кредитната си карта, откакто заплаща за първокласни ваканции. Той също по този начин подарява на Мери Джейн откраднат ван за рождения й ден и даже стартира да печата подправени чекове, с цел да финансира метода си на живот. За последното Лонго е наказан на три месеца пробация и му е подредено да върне 30 000 $, които е откраднал благодарение на чековете. Той обаче не може да се оправи с връщането…

По това време Кристиан също е заловен и да изневерява на Мери Джейн, в резултат на което е изпъден от църквата на Свидетелите на Йехова, която посещава. Той взема решение да събере фамилията си и да се реалокира на запад в Орегон, залагайки пръстена на Мери Джейн за пари за бензин.

Там обаче ситуацията единствено се утежнява. Лонго към този момент не може да се оправи с мрежата си от неистини и – както по-късно ще каже на полицията – нощта на 16 декември 2001 година е „ началото на края “.

На или към нощта на 16 декември 2001 година Кристиан Лонго се прибира от работа и удушава Мери Джейн до гибел. После удушава и двегодишната им щерка Мадисън, след което пъха телата им в куфари, в които поставя и дъмбели за тежест, и ги натоварва в багажника на колата си.

След това подвига другите си две спящи деца – четиригодишния Закъри и тригодишната Сейди – и деликатно ги поставя на задната седалка. Малко по-късно всички са на средата на моста Линт Слау над река Алси.

През идващите дни наема филм от Blockbuster, играе волейбол с другари и посещава работно коледно празненство, където подарява на собствен сътрудник бутилка парфюм Mary Jane.

Когато обаче полицията открива тялото на Закъри на 19 декември, Лонго взема решение, че е време да бяга.

На 19 декември 2001 година полицията в Орегон получава сигнал за тяло на дете, което плава в река Алси. Това е Закъри Лонго. Водолазите намират наоколо и останките и на Сейди, а осем дни по-късно куфарите с телата на Мери Джейн и Мадисън изплуват в залива Якина.

След като разпознават телата, проверяващите незабавно стартират да търсят Кристиан Лонго – само че него го няма. Дори и без да го разпитват, те откриват задоволително доказателства, с цел да го обвинят в ликвидиране, и той е подложен в листата с десетте най-издирвани лица на ФБР.

В последна сметка полицията открива, че Лонго е купил самолетен билет до Мексико благодарение на откраднат номер на кредитна карта и в този момент живее под името Майкъл Финкел, някогашен публицист за списание New York Times. Той е задържан от мексикански чиновници в къмпинг покрай Канкун през януари.

Когато е разпитан за фамилията си, Лонго споделя на сътрудниците на ФБР: „ Изпратих ги на по-добро място. “ По време на процеса обаче той има друга версия.

Лонго твърди, че Мери Джейн е умъртвила Закъри и Сейди в припадък на гняв, откакто е схванала истината за финансите на фамилията. След това той е удушил Мери Джейн за възмездие и е умъртвил Мадисън от страдание.

Може би най-шокиращото нещо, което излиза от случая, обаче е връзката му с Майкъл Финкел, мъжът, чиято идентичност бе откраднал. Финкел пътува, с цел да се срещне с Лонго, до момента в който той чака процеса, и завърза необичайно другарство с него, надявайки се, че Кристиан е почтен.

Финкел бързо осъзнава обаче, че това не е по този начин, само че в следствие написа записки за връзката им, озаглавени „ Истинска история: Убийство, записки, меа кулпа “, които в последна сметка се трансформират във филм с присъединяване на Джеймс Франко като Лонго и Джона Хил като Финкел.

Днес Лонго чака инжекцията си в щатския затвор в Орегон, където се пробва да анулира закон, забраняващ на пандизчиите да подаряват органите си след изтезанието. Желанието му да направи това, декларира той в публикация за New York Times през 2011 година, идва от неговото „ предпочитание да изкупи “ своите ужасяващи закононарушения.

________

*Mea culpa – lатинска фраза, която безусловно значи „ поради мен “ и нормално се загатва, когато човек признава неточност или грях.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР