Отстраненият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров с подозрения за нечисти

...
Отстраненият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров с подозрения за нечисти
Коментари Харесай

Отстраненият зам. срещу Кацаров: Съсипват и детската болница, и Правителствена

Отстраненият зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров с съмнения за нечисти планове и във връзка с Националната детска болница.

„ Обикновено други планове се маскират под маската на чисти. Мисля, че в този момент става въпрос за същото. Други разновидности са недоумение и недомислие. Никой няма срещу да се строи национална болница. Добре е да се намерения да се построят или ремонтират няколко детски клиники в университетските лечебни заведения - 4-5, защото педиатрията не е рядка компетентност, която да желае съсредоточаване на всичко в София “, разяснява той пред „ 24 часа “.

„ За да се направи такава болница, би трябвало първо идея какво ще има в нея, защото съществуват доста структурни звена, които са детски на територията на София - кардиохирургии, урологии, хирургии, които мъчно ще се отделят от структурите, в които са. Те са свързани със съответните действия и при възрастни. Хората, които оперират деца, нормално оперират и възрастни, защото другояче биха останали с малко работи “, предизвести той.

Според досегашният заместител, въпросът е за какво министър Кацаров сега слива две лечебни заведения и това сдружение в едно.

„ Той прави всичко допустимо, с цел да бъде реалност за новото държавно управление, тъй като 3 сдружения е елементарно да се слеят, само че след това да се разделят, е доста по-труден развой. Трудно е идващият министър да раздели сдруженията. При събирането на тези 3 сдружения 80 млн. (а те ще станат и 100), могат да се усвоят доста интензивно за други действия, в случай че се постави подобаващ човек за шеф. Парите за градежа, в случай че се вкарат в такова сдружение, те за 1-2 години ще бъдат изхарчени. Докато се стигне до градежа, може да се окаже, че ги няма, а с тях може да се покрият договорите на двете лечебни заведения, да се купи инсталация “, изясни съображенията си той.

Петров смята, че няма по какъв начин хем да се резервира активността на „ Лозенец ”, както Кацаров твърди, хем да се трансферира педиатрията.

„ Там ли ще вървят детската кардиохирургия, онкохематологията от ИСУЛ? Ще стане подобен безпорядък, който ще съсипе двете лечебни заведения. „ Лозенец ” към този момент не е държавна, в случай че на министъра не му е известно. Няколко пъти го загатва, само че тя от 2 година не е многопрофилна университетска. Болницата има всички предпоставки да стане народен трансплантационен център. Има си и хеликоптерна площадка, въпреки министърът да твърди, че ще се строи такава. Има личен състав. Сливането е безусловно непотребен и неправилен акт и зад него прозират други планове “, сподели той.

Той се съгласи със подозрения, че Кацаров може би желае да унищожи „ Лозенец “, с цел да отвори път за нова частна болница.

„ Не знам дали това е задачата на Кацаров. Прекалено директна и забележима! Ако се закрие една от кардиохирургиите, може да се появи нова на друго място. Доц. Горнев вярно има подозрения “, сподели той.

„ Лозенец ” не е уместно място за детска болница, тъй като няма добър превоз. И в „ Бояна ” е прелестна средата, само че би трябвало да се търси функционалност “, безапелационен е Петров.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР