„Оценката за организацията е много висока. Добре се представяме, но

...
„Оценката за организацията е много висока. Добре се представяме, но
Коментари Харесай

Кралев: България ще се справи със Световното по волейбол

„ Оценката за организацията е доста висока. Добре се представяме, само че и никой не е имал подозрения за това. Имаме огромен опит, защото с италианците сме сътрудници от години ", това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той бе измежду формалните посетители на представянето на градовете в България, които ще бъдат хазаин на дуелите от Световното състезание по волейбол през 2018-та година. Шампионатът на планетата ще се организира в България и Италия от 10-ти до 30-ти септември. Двете страни ще си партнират още веднъж след 2015-та година, когато впечатлиха международната волейболна общност с блестящата организация на Европейското състезание.

Градовете у нас, които ще одобряват срещите от най-големия волейболен конгрес са Варна, Русе и София.

Към момента са ясни 22 от общо 24-те страни, които ще вземат участие на Световното състезание. Това са домакините от България и Италия, Полша, Франция, Холандия, Словения, Русия, Сърбия, Финландия, Япония, Австралия, Белгия, Бразилия, Иран, Китай, Аржентина, Съединени американски щати, Доминиканска република, Канада, Тунис, Египет и Камерун. Последните два участника ще станат ясни на 1-ти ноември, когато ще приключи финалната подготовка в зона НОРСЕКА.

Българският народен тим ще стартира присъединяване си в група от шест тима във Варна, където ще семейства в зала "Конгресна " в Двореца на културата и спорта. Надпреварата в другата група от шест участника ще се състои в невероятната "Булстрад Арена " в Русе през това лято дунавският град се потвърди като отличен уредник по време на шампионата от Световното Гран при за дами. Отборите, които не престават за втората фаза на шампионата от Варна и Русе ще се срещнат в "Арена Армеец " в София, с цел да излъчат част от финалистите на шампионата.

"Двете федерации са синхронизирани и работят чудесно. Убеден съм, че след Световното състезание, престижа на България като уредник на сходни събития ще бъде неимоверно висок. Вярвам, че ще се оправим, тъй като хората ни имат доверие. Вървят елементарно и договарянията за Европейското за дами 2023 година, за което ще аплайваме ", показа Кралев.

"Погледите на целия свят ще бъдат приковани към България и Италия и нямаме право да разочароваме никой. Така ще имаме опция да покажем и нашата просвета, обичаи, история.

И трите държавни управления на господин Борисов са вложили над 300 милиона единствено за спортни зали. Продължаваме да вършим и по-малки такива, с цел да може във всеки един град българските деца да се занимават с обичаните си групови спортове. Ще продължим и през идната година с тази целенасочена, поредна политика за работа и вложение в спортната инфраструктура. Хората го правят оценка това нещо, само че освен българските почитатели и спортисти, само че и задграничните ни сътрудници, които дават висока оценка за постигнатото ", разяснява още министърът на младежта и спорта. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР