Оценката за нанесените за 80 млн. лв. щети на бъджета

...
Оценката за нанесените за 80 млн. лв. щети на бъджета
Коментари Харесай

Екозащитници: Държавата узаконява скандалните заменки

Оценката за нанесените за 80 млн. лева вреди на бъджета от осъществените горски заменки от държавното управление на тройната коалиция през 2007-2009 година е мощно занижена и действително подпечатва узаконяването на скандалните покупко-продажби с известни предприемачи, които в действителност би трябвало да платят доста помече за държавните терени. Това обявиха представители на самодейността " Зелени закони” и жители, които в петък сутринта показаха част от осъществените заменки като коледни дарове от властта за облагодетелствалите се компании и физически лица.

Те желаеха среща със земеделския министър Десислава Танева, само че с тях се видя шефът на организацията по горите Мирослав Маринов, който им сподели, че Танева може да ги одобри едвам при започване на януари.

Екозащитниците носеха празнично опаковани кутии със залепени върху тях карти на емблематични заменки.

" Призивът ни към страната е да не прави повече дарове със заменките ", сподели Тома Белев, ръководител на Асоциацията на парковете в България.


Според него земеделското министерство е направило занижена оценка на вредата за страната от осъществените в този интервал 132 покупко-продажби. Той мнения, че с търсената доста под действителната цена на парцелите се прави опит за слагане на щемпел за узаконяването на скандалните покупко-продажби, които Европейската комисия разгласи за противозаконна държавна помощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР