Оцелях след Ковид-19. Благодарна съм на Бога! Това каза на

...
Оцелях след Ковид-19. Благодарна съм на Бога! Това каза на
Коментари Харесай

Валя Балканска на ЧРД: Оцелях след Ковид

Оцелях след Ковид-19. Благодарна съм на Бога! Това сподели на рождения си ден през днешния ден популярната ни родопска певица Валя Балканска. Тя приема от сутринта поздрави за празника си. " Телефонът ми не млъква, поздравяват ме хората ", показа галактическият глас на България.

 

Тя изкарала коронавирусната зараза преди към две седмици. " Не беше нито леко, нито тежко, само че до болница не стигнах. Не излизах, само че ме откри в къщи да ме разболее. Но оцелях! Господ всички ни обича, само че някои се подиграват, не зачитат ", сподели певицата.

Родопската певица, чийто глас лети в Космоса, е родена на 8 януари 1942 година в смолянското село Лъгът. Израства с още 4 сестри и братя. Започва кариерата си през 1960 година като солистка в тогава Държавния отбор за национални песни и танци „ Родопа ” – Смолян. В репертоара й са над 300 песни, с които с изключение на българската аудитория, покорява и най-големите международни подиуми. Най-известното й осъществяване – „ Излел е Делю бунтовник ” е определено от хиляди от целия свят, с цел да полети на борда на „ Вояджър ”. Записът е изработен на 27 юни 1968 година в класна стая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР