Отсега трябва да се молим зимата да е топла, за

...
Отсега трябва да се молим зимата да е топла, за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков няма никакъв принос за интерконектора Гърция - България, освен да провали проекта


Отсега би трябвало да се молим зимата да е топла, с цел да ни стигне газът, обърна внимание Делян Добрев

Кирил Петков няма никакъв принос за интерконектора Гърция - България. Така ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили отговори на изказванията на премиера в оставка Кирил Петков, че интерконекторът с Гърция би трябвало да е кадърен до края на август и на обвиняванията му, че опозицията в тяхно лице е работила за „ Газпром “.

По-рано през днешния ден на брифинг в Министерския съвет Кирил Петков дружно с енергийния министър Александър Николов дадоха уточнения до каква степен е стигнало развиването на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Според ГЕРБ Петков залага бомби пред служебния кабинет и тази зима ни чака газова рецесия.

„ Премиерът в оставка излъга за следващ път, само че считам, че това за никого към този момент не е вест. Освен, че излъга, той опроверга и самичък себе си. Дали си спомняте датата 8 юли 2022 година и едни хубави фотоси за завъртането на един кран. Е, оказа се, че това не е по този начин. Днес министър председателят в оставка призна, че едвам в границите на днешния ден са получили акт 14. За да бъде въведен в употреба и да проработи един подобен план, е належащо той да има акт 15 и акт 16. Кога ще стане това - никой не знае. Искам да напомня, че според контракта и анекса, който ние подписахме в границите на нашето ръководство, планът трябваше да бъде подготвен и въведен в комерсиална употреба на 31 декември 2021 година. Повярвайте ми, в случай че политическа партия ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде реалност “, сподели Теменужка Петкова по време на брифинг на ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

„ В рамките на същия този брифинг министър председателят в оставка господин Петков се опита да прикрие личната си несръчност, по тази причина че не съумяха да осъществят този план, като упрекна държавното управление на премиера Бойко Борисов “, акцентира депутатът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и някогашен енергиен министър.

По думите на Петкова Кирил Петков няма никакъв принос за интерконектора Гърция - България. Тя означи, че този план е бил осъществен с помощта на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководеното от него държавно управление.

„ Г-н Петков с изключение на да провали плана, няма безусловно никакъв принос за това. Той си разреши да упрекна държавните управления на партия ГЕРБ, че ние не сме желали да осъществяваме или приключим този план, с цел да обслужваме надали не нечии непознати ползи. Когато някой се пробва да приказва за обслужване на непознати ползи, хубаво е да си напомним кой подписа меморандума с Gemcorр “, обърна внимание Петкова.

По думите ѝ ръководещите в оставка нямат смелостта да си признаят, че България е изправена пред газова рецесия и сериозен проблем.

„ Тези хора изясняват по какъв начин са договорили 7 танкера, само че никой не споделя на каква цена са, с кого са контрактувани и най-важното по какъв начин ще стигнат до България. С неистина започнаха своето ръководство, с неистина - ще приключат “, отбелязаТеменужка Петкова.

Колегата ѝ Делян Добрев се обзаложи, че лъжите ще продължат и през идната предизборна акция.

„ С тази възбрана за експорт на горива, които са създадени с съветски петрол, само замазват очите на хората. Крайният резултат, в случай че може да бъде приложена, ще бъде по-висока цена на горивата, а не по-ниска. Не споделят за какво не могат да вкарат мито, с което да съберат 3.5 милиарда лева в бюджета “, разяснява още Добрев.

Той означи, че на 27 юли КЕВР е разгласила заявката на „ Булгаргаз “ за нарастване на цената на газа с 54 %.

„ Ако някой от вас обърна внимание това заявление е импортирано на 21 юли “, разяснява Добрев. По думите му в продължение на една седмица регулаторът крие тази информация.

„ Най-вероятно тъй като вървят договаряния в Народното събрание, не желаят да заплашват преговорния развой и някаква бъдеща коалиция в Народното събрание и укриват тази информация от хората “, счита Добрев.

„ Тъй като прогнозата за 54% е още на 21 юли, а цените след 21 бяха също високи, то съгласно мен крайното решение на КЕВР няма да е 54% нарастване, а 60% и нагоре. Както ви сподели и госпожа Петкова газ няма да има. Тази зима аз чакам да има газова рецесия, тъй като оповестените 7 танкера не са подписан контракт и не са контрактувани количества. Казва се даже, че няма инфраструктура, по която да бъде доставен този газ. Ако няма инфраструктура, по която е доставен газът, значи ние в случай че сме си купили нещо, сме си купили нещо в някой океан и не знаем по какъв начин този газ да стигне до българския пазар. Аз чакам физически да има дефицит на количества на газ в страната с помощта на политиката на „ Промяната “, добави той.

По думите му единствената догадка, при която няма да има рецесия за газ в България, е, в случай че зимата е топла. „ Това го чухте и от ръководещите. Затова ние занапред би трябвало да се молим зимата да е топла, да няма огромни снегове и студове, с цел да ни стигне газът “, сподели с подигравка Делян Добрев.

„ Да се надяваме, че днешната конференция, която даде господин Кирил Петков, ще бъде последната му като министър-председател и повече няма да ставаме очевидци на това унизително състояние, в което един инцидентно попаднал човек приказва „ алангро “ от постройката на Министерски съвет,
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР