Отсъпката за шофьорите продължава до края на годината. Днес с

...
Отсъпката за шофьорите продължава до края на годината. Днес с
Коментари Харесай

Отсъпката за шофьорите продължава до края на годината


Отсъпката за водачите продължава до края на годината. Днес с решението на Министерския съвет бяха отпуснати още 38 млн. лв. за застраховане на компенсацията. Тя е 25 стотинки за литър елементарен бензин или дизел.

С актуализацията на бюджета за 2022 година през лятото депутатите одобриха мярката, като тя трябваше да работи до края на тази година или до привършване на отпуснатите 150 млн. лева В края на предишния месец обаче финансовият министър Росица Велкова разгласи, че няма да има дотация за горивата през декември заради липса на средства. С гласуваните през днешния ден милиони този дефицит се попълня, оповестяват от Министерски съвет.

Припомняме, че министърът на стопанската система Никола Стоянов към този момент удостовери, че се работи по скица за подкрепяне и през 2023 година, като служебното държавно управление към този момент желае да субсидира и компаниите. А парите би трябвало да дойдат от планувания налог върху свръхпечалбите на " Лукойл Нефтохим ".

Преди два дни служебният кабинет организира среща с управлението на рафинерията в Бургас. Тогава от съветската компания дадоха обещание, че ще промени метода си на работа и към този момент ще прави счетоводно цялата си активност в България, като по този метод в бюджета на страната ни ще влизат към 700 млн. лева В подмяна обаче от компанията изиска българското държавно управление да я отбрани пред Европейската комисия и да обезпечи опция за експорт на модифицирани горива след влизането в действие на възбраната в целия Европейски Съюз.

Днес транспортният министър Христо Алексиев още веднъж съобщи пред публицисти в Министерския съвет, че дерогацията за вноса на съветски петрол в България, която страната получи в шестия пакет от наказания, важи и за продуктите, създадени от този нефт. Европейската комисия обаче към този момент на няколко пъти съобщи, че дерогацията е единствено за вноса на нефт, а не за експорт на подготвени артикули.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР