Отрова от европейска медоносна пчела е изключително ефективна в унищожаването

...
Отрова от европейска медоносна пчела е изключително ефективна в унищожаването
Коментари Харесай

Отрова от медоносни пчели убива клетките на рака на гърдата |

Отрова от европейска медоносна пчела е извънредно ефикасна в унищожаването на клетките на труднолечим, нападателен рак на гърдата, съобщи ДПА, като цитира проучване на експерти в Западна Австралия.

В проучването, извършено в Института за медицински проучвания Хари Пъркинс, е употребена отрова от 312 медоносни и земни пчели, с цел да се проучат свойствата й за битка с рака. Учените откриват, че отровата и главният й съставен елемент мелитин бързо предизвикват гибелта на " тройно отрицателния рак на гърдата и клетките му с HER-2 ". Освен това отровата работи по този начин и при централизация, която не вреди на естествените кафези.

Тройно отрицателният рак на гърдата се следи при 10 до 15 на 100 от всички случаи на рак на гърдата, показват от института. В момента няма клинично дейно лекуване на този тип заболяване.

" Отровата е с извънреден капацитет ", споделя ръководителят на проучването Киара Дъфи, представена в известие на уеб страницата на института. " Установихме, че мелитинът може изцяло да унищожи клетъчните мембрани на раковите кафези в границите на 60 минути ".

Откритието, че мелитинът може да спре растежа на раковите кафези е извънредно вълнуващо, счита основният академик на Западна Австралия проф.Питър Клинкен. Ракът на гърдата е най-често срещаното злокачествено заболяване измежду дамите по целия свят.

Резултатите от изследването са оповестени в сп. " Нейчър Пресижън Онколъджи ". Изследвано е също дали мелитин може да се употребява дружно със съществуващите препарати за химиотерапия за лекуване на мощно нападателни форми на рак на гърдата.

Дъфи показва, че проучването е открило, че мелитинът пробива клетъчните мембрани на раковите кафези и по този начин дава опция на медикаментите да проникват в тях, като улеснява клетъчната гибел.  " Комбинирането на мелитин с химиотерапевтичното лекарство доцетаксел е извънредно дейно при понижаване на растежа на тумори при мишки ", споделя проф. Дъфи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР