Отравянето миналата година във Великобритания на бившия руски шпионин Сергей

...
Отравянето миналата година във Великобритания на бившия руски шпионин Сергей
Коментари Харесай

Би Би Си: Отравянето на Скрипал е ръководено от руски генерал-майор от военното разузнаване

Отравянето предходната година във Англия на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал е било ръководено от почитан представител на съветските служби за военно разузнаване, който е бил в Лондон. Това се споделя в следствие на "Белингкет " и Би Би Си, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Разследващият уеб страница "Белингкет " разгласи нощес, че е направил с Би Би Си следствие, което е удостоверило, че интервенцията е била ръководена от генерал-майор от Главното разследващо ръководство (ГРУ) на име Денис Сергеев.

Според "Белингкет " той се е намирал в Обединеното кралство сега на атентата против Скрипал, а през 2015 година е бил в България, когато е бил токсичен локален търговец на оръжия.

Би Би Си и "Белингкет " са съумели да проследят придвижванията и телефонните връзки на Сергеев, до момента в който е бил в Лондон. Неговият телефон с нерегистрирана карта "не оставя следите, които нормално оставят естествените номера ".

Според Би Би Си той е употребявал приложения като "Уотсап " и "Телеграм ", с цел да комуникира с двамата съветски сътрудници в Солсбъри и с командването в Москва.

"Участието на генерал-майор демонстрира каква значимост се е придавала на тази интервенция ", уточни "Белингкет ".

Русия отхвърля да стои зад отравянето на някогашния разузнавач.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР