Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената,

...
Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената,
Коментари Харесай

Деветгодишният Стефан е станал жертва на отрова за мишки, оставена до леглото му

Отравяне от мощни промишлени токсини, сложени против гризачи в стената, е водещата версия, по която работи прокуратурата в тази ситуация с умрялото 9-годишно дете в добричкото село Кардам. Това изясни основният прокурор Сотир Цацаров в коридорите на Народното събрание.
В края на октомври Стефан умря, а двете му сестрички бяха признати в болница в доста тежко положение. Трагедията сполетя фамилията с шест деца, отглеждани от самотна майка.

" Ако би трябвало да обясня повода, тя е резултат на три подготвени експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска ", сподели Цацаров, само че не пожела да разяснява ще има ли лица, привлечени към наказателна отговорност, заяви " Дарикнюз ".

" Това е решение, което в околните дни ще вземат сътрудниците от съответната прокуратура ", добави основният прокурор, като напомни неприятните условия, в които е живяло детето.

При осъществените детайлни огледи на пространствата са конфискувани от отвори в стената химически препарати с извънредно мощно деяние, които се употребяват с промишлени цели за битка с вредители. Основната версия, по която се работи, е, че тези препарати в съответния случай са били употребявани за възможното заличаване на гризачи в самото помещение.

" Те са били сложени в отвори, които са били зазидани с тиня в стената. Според една от водещите хипотези на специалистите става дума за доста мощно настоящи промишлени токсини в изключителна непосредственост до леглото на детето и за настъпило вследствие на това мощно отравяне, даже от самото поемане и непосредствената непосредственост на отровните примамки ", обясни Цацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР