Отпускането и провисването на кожата е един от факторите, които

...
Отпускането и провисването на кожата е един от факторите, които
Коментари Харесай

5 препоръки за стягане на кожата след отслабване


Отпускането и провисването на кожата е един от факторите, които може да помрачат удоволствието от сполучливото намаляване. Стопяването на мастните депа, отлагани на разнообразни места по тялото, изисква време, до момента в който кожата успее да се стегне и да компенсира отворилото се под нея пространство. Това е естествен развой, противопоставен на това, което се е случвало до момента. В процеса на струпване на подкожни мазнини кожата е била принудена да се разтяга, а в този момент е належащо да се свива.

И в двата случая появяването на стрии е изцяло разбираем резултат, само че не и наложителен. Той може да се избегне а поддърженато на естествената разтегливост на кожата може да форсира стягането й до реализиране на равен и стегнат тип.

Повече витамини С, Е и биотин (В7)
Витамин С и биотинът са два от най-важните за кожата хранителни съставни елементи. Витамините С и Е са мощни антиоксиданти, които защищават кожата от свободните радикали, подтикват производството на колаген и оказват помощ за стягането и поддържането еластичността на кожата. Биотинът взе участие в производството на кератин – различен от структурните белтъци на кожата и я поддържа гладка и стегната.

Повече протеини
Редовният банкет на белтъчини е значимо изискване за поддържане производството на еластичните фибри в структурата на кожата и предпазването й от недоразвитост и прекалено разпределяне.

Ненаситени мастни киселини
Повишаването приема на ненаситени мастни киселини също ще подкрепи стягането на кожата и по-плътното й прибиране към тялото в зоните на бързо стопени мастни депа. Проучвания демонстрират, че с тримесечен банкет на оптимални дози ненаситени мастни киселини може да се реализира увеличение еластичността на кожата с над 10%.

Хидратация – и на тялото, и на кожата
Приемът на задоволително вода е значимо изискване за поддъжане естествения тип на кожата и предпазването й от пресушаване. За ускорение на позитивния резултат върху кожата хидратирането от вътрешната страна слeдва да се поддържа и с локално използване на овлажняващи я артикули. Те способстват за поддържане на еластичността и за стягането й.

Свързани публикации.. Дефицит на биотин – отражение върху косата и кожата ни 0 Приложения на яйчения белтък в грижата за кожата 0 Ежедневните неточности, които състаряват кожата ни 0

Фитнес
Физическите тренировки са комфортна опция за подсилване на мускулатурата и подмяна на освододеното от подкожните мазнини пространство с мускулна тъкан. Така отпущането на кожата няма да бъде толкоз очевидно. Отделно ще дойдат и другите изгоди за здравето от постоянните тренировки.

Важно е в устрема за стягане на отпуснатата кожа процесът да не се форсира, а да се подсигури нужното на кожата време за адаптиране към новите пропорции на тялото. Това ще предотврати появяването на стрии и други кожни недостатъци, а позитивният резултат от препоръчаните ограничения няма да закъснее.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР