Отново тормоз над деца, този път в детска градина Брезичка

...
Отново тормоз над деца, този път в детска градина Брезичка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява случая с насилие над деца в детска градина в Бургас

Отново тормоз над деца, този път в детска градина " Брезичка " в Бургас. Прокуратурата стартира инспекция след появяването на абсурден клип в Интернет. Едната учителка сама е подала молба за овакантяване, другата към този момент е уволнена. От Общината оповестиха,че от понеделник и директорката ще бъде освободена от работа. Днес директорката и двете учителки са дали показания.

Бургас

Флашка с близо двучасов запис е била подхвърлена на капака на автомобила на Мария Гюзелева, майка на едно от най-засегнатите деца. Дала я на собствен прочут - компютърен експерт, който откакто видял наличието, подбрал най-фрапантните моменти и качил клипа в интернет.
Мария Гюзелева-: " Чувствам се омърсена. Да видиш по какъв начин удрят част от теб, най-важната част от теб. " Тези две госпожи не би трябвало да практикуват тази специалност или специалност обвързвана с деца по никакъв метод. Това е персонално мое мнение, бих ги съдила персонално, персонално аз. "
Директорката на детското заведение съобщи, че двете учителки до момента са с безупречна известност и при нея няма постъпили сигнали за принуждение над децата.
Събка Недева-дир.на ОДЗ " Брезичка " - " Никакво напрежение не съм усетила да има в групата.Всеки ден влизам по няколко пъти в групата, не съм усетила такова нещо. Те са доста здрав екип. "
Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете учителки бият деца, втората учителка Светла Петрова съобщи, че няма никакво упражнено принуждение, а размахваните пръчки били част от танц, който репетирали с децата.
Светла Петрова - " Никой не ме е търсил за някакво жестоко отношение от страна на колежката ми, а допускам, че, в случай че има такова, те ще се извърнат към нея. "
Рано тази заран майката на Милена Петрова, която главно се вижда в клипа да удря децата е донесла молбата ѝ за овакантяване.
Йорданка Ананиева- зам.кмет на Община Бургас- " Веднага кмета на Бургас сезира прокуратурата и Агенцията за протекция на детето, като в това време са поискани писмените пояснения от страна на шефа на детската градина. " Веселина Таралова- шеф " Образование " в Община Бургас - " За мен това е скандално, неприемливо. Недопустимо и всички би трябвало да си понесат наказването за това. "
Днес двете учителки и директорката на детската градина са били разпитани в полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР