Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството

...
Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството
Коментари Харесай

Бербатов: Отново унизително поведение от страна на БФС

Отново ставаме очевидци на унизително държание от страна на управлението на БФС. Това написаха от екипа на претендента за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за следващ път нападна актуалното управлението на централата с президент Борислав Михайлов.

Във Facebook те разгласиха фотография на декларация, която по думите им шефовете на БФС карат клубовете да подпишат, с цел да се откажат от желанието си за избирателен конгрес на 18 март тази година.

Ето какво написаха от екипа на Бербатов:

„ За страдание, още веднъж ставаме очевидци на унизително държание от страна на управлението на БФС.

След като на 11 януари 2022 година в БФС бе импортирана подписка от 280 клуба с желанието конгресът на футболния съюз, призован за 18 март 2022 година, да бъде избирателен, от БФС започнаха да привикват клубовете с искане да подписват отвод от декларациите си.

Същото обезверено деяние като преди няколко месеца, поради което ръководителите на БФС станаха клиенти на прокуратурата. Това получихме като информация от клубове, взели участие в подписката. Секретарят на Зоналния съвет във Варна Пламен Хаджийски, шефът на Зоналния съвет в Хасково Митко Маринов и шефът на Зоналния съвет в Монтана Радой Христов са първите, които предизвестяваме. Спрете, господа.

Като цяло членовете на БФС твърдо отхвърлят да удовлетворят желанията на нерегистрираното управление на футболния съюз. Явно терзанието и стресът от нов избирателен конгрес още веднъж подтиква някои хора да се връщат към старите си способи на работа и унизителни практики.

Към нас още веднъж се обръщат за помощ клубовете, посочили храброст да изразят мнение и да упражнят правата си.

Явно от БФС считат по този начин да се опитат да неодобряват подписката , което за следващ път демонстрира, че това управление е тежко болно и няма никакъв късмет да се поправи и промени. За следващ път с дейностите си тези хора погазват устава на БФС - тайно и с една единствена цел - да се задържат в БФС колкото е допустимо по-дълго. Ако не спре похищението върху правата на клубовете, членове на БФС, несъмнено още веднъж ще се наложи намесата на полиция и прокуратура.

 Въпросната декларация

Апелираме към клубовете да бъдат смели и да не се поддават на внушения, закани или пък празни обещания. Да отстояват правата си, да покажат, че са мощни и в никакъв случай и на никого повече няма да разрешат да ги унижава и използва користно за нечии други, персонални ползи. А ползата на настоящото управление на БФС е пределно явен на цялата футболна общност - да остане на власт колкото може по-дълго, с цел да замита следи от дейностите си в последните години. Интересът на клубовете и цялата футболна общност обаче е различен - Промяна в БФС! И да се търси отговорност, както е по закон. Възмездие за нарушаванията, за изгубеното време и за положението на българския футбол, до което го докара това управление на футболния съюз. Изграждането на съвременна, ясно подредена организация, основаване и въвеждане на тактика за развиването на футбола, връщането на футбола там, където му е мястото - на хората, с цел да носи наслада и позитивни страсти.

Твърдо стоим до клубовете, членове на БФС, и ще оказваме помощ с всички законови средства “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР