Отново незаконно сметище замърсява и загрозява района край природния феномен

...
Отново незаконно сметище замърсява и загрозява района край природния феномен
Коментари Харесай

Отново незаконно сметище в района на природния феномен Побити камъни

Отново нелегално бунище замърсява и загрозява региона край естествения феномен " Побити камъни ". За него ни заяви кметът на Девня Свилен Шитов. Всяка година екип на общината разчиства терена, само че за няколко месеца сметището се появява още веднъж.

Пътят, който води към Побити камъни, се оказва комфортно място за изхвърляне на едрогабаритни боклуци. Това е второ нелегално бунище в района, за което получаваме сигнал в границите на две седмици.
Свилен Шитов – кмет на Община Девня: Сметището всяка година го почистваме. За страдание обаче все се намират недобросъвестни - дали са жители, дали са компании, които изхвърлят най-различен боклук.
Участъци от другояче живописния път са покрити със строителни материали, елементи от коли и остаряло обзавеждане. Кметът на Девня подозира, че боклуците се изхвърлят от компании, които извозват строителни боклуци, защото те би трябвало да заплащат такса за потреблението на регламентираните сметища. Изглежда санкцията за изхвърляне на боклуци отвън законните за това места, не тормози нарушителите.
Свилен Шитов – кмет на Община Девня: Хващането, несъмнено, не е толкоз елементарно, поради огромната територия на общината и местата за изхвърляне на сходен тип боклук.


От Община Девня са решени да вземат по-сериозни ограничения за справяне с казуса.
Свилен Шитов – кмет на Община Девня: След почистването, следващото разчистване на тези боклуци, имаме намерение да наложим по-сериозен надзор с най-различни механически средства.
Такива са камерите, които се самозадействат при засичане на придвижване и изпращат снимания материал на сървър. Община Девня към този момент е поръчала няколко камери и следва те да бъдат конфигурирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР