Отново много емоционално беше посрещането и изказването на украинският президент

...
Отново много емоционално беше посрещането и изказването на украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски пред Бундестага: Г-н Шолц, съборете тази стена, помогнете ни да спрем войната

Отново доста прочувствено беше посрещането и изявлението на украинският президент Владимир Зеленски пред Народното събрание на Германия. Той стартира обръщението си с изложение на нападенията в Украйна от съветска страна, съобщи, че хиляди са починали, измежду които 108 деца. Говорейки за тежката обстановка в обсадения Мариупол, украинският водач съобщи, че за руснаците „ всичко е цел ”. Дори „ спектакъл, където стотици хора бяха намерили леговище, беше подравнен със земята през вчерашния ден ”, посочи той.

Президентът насочи тежки рецензии към западните си сътрудници като съобщи, че до момента в който съветските сили са се събирали на украинската граница преди нашествието, те са работили прекомерно постепенно, заяви „ Скай Нюз “. Зеленски упрекна Германия, че преди съветското настъпление е поставяла стопанската система си пред сигурността. Той насочи рецензии против поддръжката на немското държавно управление за газопровода “Северен поток-2 ”.

„ Ние постоянно сме казвали, че „ Северен поток 2 ” е оръжие. А какъв отговор получавахме? Бизнес, бизнес, бизнес ”.

Зеленски означи и съмнението на Германия, когато се стигна до налагането на едни от най-тежките наказания против Русия заради опасения, че те ще навредят на немската стопанска система.

Напомнайки за Берлинската стена, разделяла в миналото немската столица, украинският водач прикани Германия да не разрешава нова стена да раздели Европа и прикани Берлин да поддържа желанието на Киев да влезе в Европейски Съюз и НАТО.

„ Скъпи господин канцлер Шолц, разрушете тази стена, дайте на Германия лидерската роля, която тя заслужава ”, сподели Зеленски в обръщението си към немския парламент, намеквайки за апела от времето на Студената война на някогашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън в Берлин.

„ Отново сте зад стената. Това не е Берлинската стена, а стена в сърцето на Европа сред свободата и робството, и тази стена става все по-здрава с всяка бомба, която падне върху нашата земя в Украйна, с всяко решение, което не вземате “, сподели Зеленски.

Той изиска и от Берлин да продължи по-нататъшната военна и финансова поддръжка за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР