Отново искат да заловят и затворят Новак - това съобщи

...
Отново искат да заловят и затворят Новак - това съобщи
Коментари Харесай

Братът на Джокович: Искат да го арестуват, защото победи властите


" Отново желаят да заловят и затворят Новак " - това заяви пред сръбската телевизия " Първа " дребният брат на Джокович - Джордже.

От фрагменти от Австралия се вижда, че пред постройката, в която са юристите на сръбския тенисист и самият той, има стабилен брой служители на реда. Не е ясно дали те би трябвало да подхващат ограничения против Ноле или просто пазят публичния ред.

Преди часове сърбинът беше освободен от хотела за мигранти, в който беше настанен преди 5 дни. Джокович попадна в него, защото граничните управляващи не одобриха решението на двете самостоятелни медицински комисии, че той може да играе на откритото състезание на Австралия, макар че не е имунизиран. Според локалното законодателство хора без дози от утвърдените препарати, предпазващи от ковид, не се позволяват на територията на страната.

Снимка: Reuters


След като съдът съобщи, че решението за анулация на визата на Джокович не е законосъобразно, той остана при юристите си.

Очаква се решение на министъра на емиграцията на Австралия Алекс Хоук, който може още веднъж да анулира визата и да наложи възбрана на сърбина за влизане в страната през идващите 3 години.

Снимка: Getty Images


" Беше тежка нощ за цялото семейство. Новак сподели, че е мощен и има вяра в себе си, вижданията си и идеалите си. Пребори се с целия свят. Срещу него седеше австралийската правосъдна система. Той обаче попадна в политически въртоп. Австралийците не са щастливи, от началото на пандемията са затворени и това, което се случва, сигурно има доста общо с политиката. Това, което можем да създадем, е да съобщим, че желаят още веднъж да арестуват и затворят Новак. В момента той е с юристите си, които преглеждат разнообразни варианти. Аз съм шокиран. Не имах вяра, че могат да стигнат толкоз надалеч. Чухме се след решението, бяхме щастливи, само че той сподели, че сагата не е завършила ", сподели Джордже.

Снимка: Getty Images


Пред австралийски медии представител на държавното управление съобщи, че Джокович не е задържан, а министърът на емиграцията към момента не е решил дали да се възползва от опцията да приключи едностранно визата на тенисиста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР