Отново е време за мачa на мачовете в Първа Бундеслига,

...
Отново е време за мачa на мачовете в Първа Бундеслига,
Коментари Харесай

Време е за немската класика Борусия Д – Байерн

Отново е време за мачa на мачовете в Първа Бундеслига, който през днешния ден ще прикове погледите на футболните почитатели от целия свят - Борусия Дортмунд приема Байерн, а дуелът ще се предава директно по Евроспорт 2 от 19:30 ч. Ще разясняват Петър Хераков и Иван Тишански.

Ситуацията преди „ Дер Класикер " още веднъж е позната - Байерн е първи, а Борусия Д е в ролята на преследвач номер едно. Но можеше да е друго - единствено преди няколко кръга „ жълто-черните " имаха пет точки задатък пред баварците на върха на класирането и отнасяха с лекост противниците си. После обаче първенецът се раздели с Карло Анчелоти, взе за четвърти път Юп Хайнкес и въпреки Байерн да не играе чак толкоз по-добре, стартира да печели мачовете си. А Борусия - да реди провали.

Тимът на Петер Бос има единствено една победа в шест срещи във всички шампионати и взе едвам точка в три кръга в Бундеслигата, като в процеса позволи девет гола (при нула в първите пет кръга). И все пак, „ жълто-черните " не престават да имат най-резултатната офанзива - 27 гола против 24 за Байерн.

Баварците още веднъж ще могат да употребяват Роберт Левандовски, който се връща след къса отмора. Полският нападател се разписа шест пъти в шест мача против някогашния си клуб. Хайнкес обаче няма да може да употребява един титуляр в отбрана - Кимих отсъства поради болест. Вместо него титуляр отдясно ще е Рафиня. Боатенг беше под въпрос и в случай че не може да играе ще бъде заместен от Зюле. Нойер, Мюлер, Бернат и Рибери също ще гледат в профил, което понижава съществено вариантите на Хайнкес.

„ Очаква ни мач, в който ще се видят всички съставки на модерната игра. Ще е извънредно интензивно и оспорвано. Преди няколко седмици Байерн беше подложен на критика, в този момент европейският първенец Реал М е нападан от всички направления - това демонстрира какъв брой бързо се трансформират нещата във футбола. В началото на сезона Дортмунд играеше отличен футбол и въпреки че в този момент това не е по този начин, той ще се върне в един миг ", сподели треньорът на баварците. „ Ние не сме трансформирали доста - детайлите в тренировките и мачовете, напрежението по време на заниманията, ритъмът. Комуникацията също е значима - да дадеш на всеки състезател увереността и уважението, което заслужава ", сподели още Хайнкес.

Петер Бос ще направи повече промени в титулярите си. Капитанът Шмелцер, Гонсало Кастро и Ярмоленко се връщат при титулярите, като те ще сменят Герейро, Кагава и Пулишич. Треньорът обаче отхвърля концепцията, че Борусия е в рецесия. „ Минавал съм през сходни интервали и в Аякс, и във Витес преди. Мога да направя някои паралели с тези времена, въпреки че тогава проблемите бяха още първоначално. Имахме шанс в някои мачове, в които не играехме на 100 %. Сега нямаме шанс - нещата просто се изравняват ", сподели Бос. Холандецът добави, че може да промени тактиката на Борусия. „ Понякога би трябвало да опиташ да намериш заобиколен път, да се отклониш от проекта си. Но едно е ясно - в случай че не сме смели и не имаме вяра в себе си, няма да се получи ", приключи Бос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР