Относително доволни от живота си - такива са европейците през

...
Относително доволни от живота си - такива са европейците през
Коментари Харесай

България - първа отзад напред по щастие в Европа

" Относително удовлетворени от живота си " - такива са европейците през отминаващата 2023 година съгласно скорошното изследване на Евростат. Основните критерии, които дефинират това, са равнището на начетеност, фамилното състояние, както и финансовата непоклатимост.
 World Happiness Report 2022, Организация на обединените нации, Финландия и кои са най-щастливите страни в света за 2022 година
Най-щастливите страни в света за 2022 година

Къде е мястото на България тази година

През 2023 година има нов " отличник по благополучие " в Европейския съюз и това е Австрия. Страната има 7.9 по десетобалната системата, като второто място със 7.7 се поделя от три страни - досегашният отличник Финландия, Полша и Румъния.

Къде е България? От всички 27 страни в Европейски Съюз страната ни се оказва на последното място по благополучие - тя е единствената с точки под 6, по-точно с 5.6 точки съгласно показателя на задоволеност от живота.
 Снимка 643956

В тройката в обратна посока сме последвани от Германия и Гърция. Причините за недоволството в Германия не са посочени категорично, само че съответстват с трендове от други проучвания в страната. Според скорошно такова на института Rheingold в Кьолн, единствено 22 % от германците се дефинират като оптимисти.

" Интересно е да отбележим, че страни с по-ниски приходи в близкото минало като Румъния и Полша са измежду страните, най-доволни от живота ", разясняват Евростат пред Independant.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР