Отношенията на Илон Мъск с други държави си заслужава да

...
Отношенията на Илон Мъск с други държави си заслужава да
Коментари Харесай

Отношенията на Мъск с други държави си заслужава да бъдат проучени, смята Байдън

Отношенията на Илон Мъск с други страни си заслужава да бъдат проучени, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Би Би Си.

Байдън беше запитан дали Мъск съставлява опасност за националната сигурност и дали Саудитска Арабия, която му е помогнала да купи Twitter, би трябвало да бъде разследвана.

По-рано принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз от Саудитска Арабия дял от Twitter на стойност 1,89 милиарда $ в холдинговата компания на Мъск за обществената мрежа.

Този месец присъединяване на кралството в платформата притегли вниманието на сенатор демократ, който прикани за следствие на договорката.

По време на конференция в Белия дом в сряда кореспондент попита Байдън дали Мъск е опасност националната сигурност на Съединени американски щати и дали Вашингтон би трябвало да проверява взаимното му придобиване на Twitter с непознати държавни управления, които включват това на Саудитска Арабия.

„ Сътрудничеството и/или техническите взаимоотношения на Илон Мъск с други страни си коства да бъдат проучени “, отговори Байдън.

„ Независимо дали той прави нещо неправилно или не – аз не допускам това. Казвам, че си заслужава да бъдат тествани. Това е всичко, което ще кажа “, добави той.

Мъск приключи придобиването на Twitter за 44 мрлд. $ предишния месец, поставяйки завършек на продължителна правосъдна борба със обществената мрежа. Сделката беше финансирана от Мъск и група други вложители.

Принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз и Kingdom Holding Company са вторият по величина вложител в новосъздадената частна компания, съгласно декларация до финансовия контролен орган на Съединени американски щати.

По-рано този месец сенаторът демократ Крис Мърфи прикани за неотложно следствие на последствията за националната сигурност от каузи на Саудитска Арабия в Twitter.

„ Като се има поради сериозната роля на Twitter в обществената връзка, аз съм смутен от евентуалното въздействие на държавното управление на Саудитска Арабия “, се споделя в писмо на Мърфи, който управлява основна подкомисия по външни връзки.

Мъск и преди е изразявал мнение по противоречиви тематики с мнения за Украйна и Тайван.

Миналия месец той отхвърли информация, че е разговарял с съветския президент Владимир Путин, преди да разгласява анкета в Twitter с предложенията си за преустановяване на войната с Украйна.

Иън Бремър, ръководителят на консултантската компания за политически риск Eurasia Group, сподели, че Мъск персонално му е споделил за диалог с Путин.

„ Разговарях с Путин единствено един път и това беше преди към 18 месеца. Темата беше космосът “, написа  Мъск в Twitter.

В изявление за „ Файненшъл таймс “ пък основният изпълнителен шеф на Tesla сподели, че Тайван би трябвало да стане специфична административна зона на Китай.

Посланикът на Китай в Съединени американски щати похвали мненията на  Мъск, само че неговият тайвански сътрудник сподели, че свободата „ не се продава “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР