Отношенията между Унгария и Швеция трябва да се подобрят, преди

...
Отношенията между Унгария и Швеция трябва да се подобрят, преди
Коментари Харесай

Необходими са по-добри отношения с Швеция преди членство в НАТО, каза Орбан

Отношенията сред Унгария и Швеция би трябвало да се подобрят, преди да бъде утвърдена кандидатурата на скандинавската страна за участие в НАТО, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан на Катарския стопански конгрес във вторник, съобщи " Ройтерс ".

Швеция и нейната съседка Финландия желаеха да се причислят към НАТО предходната година след нахлуването на Русия в Украйна.

Но кандидатурата на Швеция беше арестувана от Турция и Унгария, като Будапеща изрази неодобрение от към дейностите на Орбан в региона на демокрацията и върховенството на закона.

" Политическите връзки сред Унгария и Швеция са извънредно неправилни ", сподели той. И добави: " Ние не желаеме да внасяме спорове в НАТО. "

Все още няма дата, на която унгарският парламент ще гласоподава шведската кандидатура за приемане, която би трябвало да бъде утвърдена от всичките 30 страни - членки на алианса.

НАТО ще организира среща на върха през юли.

Тази седмица Орбан стартира аудиенция в Катар, с който държавното управление му стартира диалози предходната година за пазаруване на полутечен природен газ. Орбан сподели във вторник, че " договарянията към момента не престават ".

Има и интерес от страна на Катар към летището в Будапеща, уточни Орбан на форума в Катар, добавяйки, че " ще ги приветстваме ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР