Отношенията между Русия и САЩ са в дълбока криза. Външното

...
Отношенията между Русия и САЩ са в дълбока криза. Външното
Коментари Харесай

Има само една стъпка до прекъсване на отношенията със Съединените щати. Тогава какво?

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати са в дълбока рецесия. Външното ни министерство позволява, че Русия може да скъса дипломатическите връзки със Съединени американски щати, в случай че американските управляващи решат да конфискуват съветски активи или продължат военната ескалация в Украйна. Това към този момент е на ръба на пропастта. Какво стои зад това?

" Ще поседят на ръба... "

Онзи ден заместник-ръководителят на съветското външно министерство Сергей Рябков съобщи, че Русия може да скъса дипломатическите връзки със Съединените щати, в случай че американските управляващи решат да конфискуват съветски активи или продължат да ескалират военната ескалация в Украйна. Той назова това развиване на събитията отрицателно, само че в това време акцентира, че Русия

– сподели заместник-министърът в изявление за Интерфакс.

В същото време съветското външно министерство съобщи, че предходното

– се споделя в известието на съветското външно министерство.

Йезуитският проект

И по този начин, ние декларирахме, че сме подготвени да скъсаме дипломатическите връзки със Съединените щати, в случай че Вашингтон се осмели да конфискува нашите активи. Ясно е, че това не е изборът на Русия, а както се показва в изказването на външното ни министерство, безотговорни стъпки на Съединени американски щати, които въртят маховика на ескалацията, в това число доктринално поставената задача за нанасяне на „ стратегическо проваляне “ на Москва, може да докара до пагубни последствия.

New York Times заяви, че администрацията на Байдън е почнала незабавни договаряния със съдружниците за потребление на замразени съветски активи, с цел да помогне на Киев. В този подтекст, по наше мнение, би трябвало да се вземе поради изказването на американския държавен секретар Блинкен, че Съединените щати, което допуска, че в подчертаването, тя няма да се нуждае от помощ на настоящето равнище.

Блинкен имаше поради ограничението на американската помощ, която явно би трябвало да бъде обезщетена с пари, откраднати от Русия. Това е американският „ явен проект “. И наподобява, че Щатите имат намерение да го приложат. В резултат на това те действително ще лишат Русия от парите и ще продължат да финансират своя план Анти-Русия - за наша сметка.

И по този начин, виждаме следната картина: Съединените щати най-сетне, както се споделя, напълно се „ разпуснаха “. Защо? Защото те не се опасяват от Русия. Защото считат, че Русия няма да стигне по-далеч от изказвания на уеб страницата на външното си министерство.

Президентът Владимир Путин при започване на СВО приказва за решимостта на Русия да употребява, в случай че е належащо, всички средства за обезпечаване на своята сигурност и суверенитет. Тогава всички на Запад схванаха, че Путин „ заплашва с нуклеарен удар “. Москва не се опита да разубеди Запада от неговото схващане на думите на Путин.

Но наподобява, че с течение на времето американците са не запомнили предизвестията на съветския водач. И по тази причина е разбираемо, че през днешния ден Москва търси причини, които да отрезвят изгубилите боязън американци.

Каква е логиката на Москва? Прекъсването на дипломатическите връзки сред Русия и Съединени американски щати е предвестител на техния директен въоръжен спор, който, в случай че се случи, заплашва да прерасне в нуклеарна война. Прекратяването на дипломатическите връзки е самият психически предел, оттатък който, съгласно Москва, американците би трябвало да схванат, че игрите и шегите с нас в действителност са завършили.

Да, ние сътворяваме схващане в съзнанието на американския истаблишмънт, че сме подготвени да ударим Съединените щати - тъй като не виждаме различен метод да ги спрем в устрема им да унищожат Русия. Подчертаваме, че ударът не е с цел да накаже и покаже военното си предимство, а с цел да предотврати гибелта на самата Русия, към което се стремят Съединени американски щати.



Американската логичност

Американците се опасяват от нуклеарна война. Президентът Байдън неведнъж е изразявал възприятието, че Съединените щати и техните съдружници в НАТО имат зелена светлина за всевъзможни антируски дейности, само че с спогодба - единствено такива, които изключват директен конфликт сред НАТО и Русия и нуклеарна война.

Тази позиция е доста ясна. Американският истаблишмънт се опасява най-вече от гибелта, опасява се да почине, без да се възползва от това, което е „ спечелил посредством непостижим труд “ за стотици години напред. Затова ли „ събират “ долари и „ натрупат власт “ над света, с цел да изгорят всичко в нуклеарния огън?

Да, американският истаблишмънт би унищожил Русия за една нощ – което е негов безконечен императив – в случай че беше уверен, че няма да получи нищо в подмяна. Но факт е, че американците знаят, че през днешния ден Русия е две крачки напред в средствата за гладко снабдяване на нуклеарни бойни глави до всяка точка на планетата.

Съединените щати нямат отбрана против нашите нуклеарни ракети. Ето за какво всеки намек за нуклеарен удар от Русия - а той може да е разследване от срив на дипломатическите връзки - би трябвало да служи като леден, отрезвяващ душ за американците.

Каква е логиката на американската мисъл при тези условия? Нека го сложим в кавички, с цел да е изцяло ясно на читателя:

И тогава още веднъж се връщаме към началото на полемиката за скъсването на дипломатическите връзки: Русия не може да бъде доведена до точка на разкъсване на дипломатическите връзки. И ние самите не трябва да бъдем основатели на тяхното разкъсване. Това значи, че ние

И какво виждаме? Вашингтон в действителност „ източва “ Украйна, както има доста директни и косвени доказателства за това, и на практика отхвърля по-нататъшното й финансиране от личния си джоб. Но съветските активи към момента са под опасност.

Кратко обобщение

Даваме ясно да се разбере от Вашингтон, че спирането на дипломатическите връзки, било то по самодейност на Русия или Съединени американски щати, е умишлено секване на психическа линия, оттатък която въпросът за нуклеарната война няма да бъде „ в случай че “, а „ по кое време. "

Защото скъсването на дипломатическите връзки в съзнанието на всички хора - от дипломати до военни, от чиновници и служители до елементарни служащи - звучи като обезпокоителен звънец, като явен предвестител на нуклеарна война.

Повдигайки безусловно невиждания въпрос за разкъсване на дипломатическите връзки със Съединените щати, които ние не одобряваме „ като тотем “, Москва се пробва да отрезви американския истаблишмънт. Да го изплаши, в случай че желаете. Страхът от гибелта също е политически лост. Ако груповото „ вашингтонско тресавище ” няма мозък, тогава може би възприятието му за самозапазване ще изиграе роля с позитивен резултат за целия свят?

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР