Отношението към ГЕРБ е разделителната линия в БСП - в

...
Отношението към ГЕРБ е разделителната линия в БСП - в
Коментари Харесай

Александър Симов: Отношението към ГЕРБ е разделителната линия в БСП

" Отношението към ГЕРБ е разграничителната линия в Българска социалистическа партия - в какви обединения би трябвало да взе участие Българска социалистическа партия и какво би трябвало да се забрани. Корнелия Нинова неведнъж е заявявала, че в никакъв случай няма да се коалира с ГЕРБ. Кирил Добрев би трябвало да съобщи ясно отношение по този въпрос. Това е една от тематиките, по която в акцията за ръководител на партията всеки би трябвало ясно да съобщи позиции ". Това съобщи Александър Симов, представител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", пред Българска национална телевизия.
" Двамата съществени кандидати за лидерския пост в Българска социалистическа партия са Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Вчера към този момент видях ясна поръчка от страна на Кирил Добрев, че той ще взе участие в надпреварата - нещо, което до неотдавна го нямаше като изказване от негова страна. Това е значимо да се случи като развой, тъй като до неотдавна част от хората в Българска социалистическа партия работеха против това да има директен избор - една от най-важните демократични промени, подхванати в партията. Вече имаме съревнование. Призовавам всички членове на Българска социалистическа партия на 12 септември да излязат и да заявят с гласа си в каква посока желаят да се движи Българска социалистическа партия ", сподели още той. Симов изрично отхвърли изказванието на Добрев, че Корнелия Нинова не познава Българска социалистическа партия: " Моите усещания са, че Корнелия Нинова познава доста добре организационния живот и е наясно с проблемите, които имат партийните организации. Ненапразно тя е всеобщо припознавана като идващия водач от членовете на Българска социалистическа партия ".
По думите на Симов Българска социалистическа партия би трябвало да продължи да предлага своите леви решения за България. " Историята е извънредно иронична - оказа се, че всичко това, което ние сме говорили от 2017 година насам, в това число заложили в предизборната си платформа, през днешния ден се реализира. Проблемът е, че се реализира от ГЕРБ, а те са в положение да унищожат всяка една добра концепция. Но се вижда, че концепциите, които Българска социалистическа партия е развивала - за повече българската стока в магазините, за по-голямо държавно присъединяване - през днешния ден стартират настоящо да влизат като тематики. Ако Българска социалистическа партия имаше тогава опцията да осъществя тези хрумвания, България щеше да бъде доста по-подготвена за рецесията ", счита социалистът.
Александър Симов означи, че в България в последно време са се натрупали доста кавги, които в друга страна към този момент биха свалили държавното управление. " Много по-голям скандал от " спинкащия " министър председател е решението на Върховен административен съд, с което фермерката от Болярово завоюва делото си против страната. Това ни демонстрира едно - две години страната е лъгала българските жители, без ясни доказателства унищожи доста стопанства на български жители и през днешния ден не носи никаква отговорност за това. В друга страна единствено поради този скандал- държавното управление щеше да падне. Когато преди две години от Българска социалистическа партия непрекъснато говорихме, че би трябвало да се намерения за хората и че не е належащо да се изтребват поголовно животните, ни упрекнаха, че вършим опит за държавен прелом ", напомни той.
Симов разяснява, че Българска социалистическа партия не се тормози от новите политически планове, които се основават. Според него Васил Божков не е сериозен в желанието си за основаване на политическа партия. " Божков имаше собствен личен политически план до момента и той се споделяше ГЕРБ. Много мъчно мога да си го показва в този момент като началник на план против ГЕРБ ", сподели още представителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР