Отнеха ни лиценза на база на измислени твърдения. Успяхме да

...
Отнеха ни лиценза на база на измислени твърдения. Успяхме да
Коментари Харесай

Шеф на застрахователна компания с отнет лиценз: Ще има още фалити

Отнеха ни лиценза на база на измислени изказвания. Успяхме да се наложим на италианския пазар. Продадохме полици за към 400 млн. евро и ни лишиха лиценза. Фактът, че сме изплатили всички полици приказва задоволително. Наши клиенти бяха министерството на защитата, министерство на финансите, ЧЕЗ. Ние сме изплатили всiчки финансови искания. Това е разликата сред нас и " Олимпик ". Ние имаме средства.
Това сподели пред камерата на bTV Виктор Серов, ръководител на ЗК " Надежда ", чийто лиценз беше лишен предходната година.

" Ние се разраснахме бързо и направихме пробив в Италия. Нашият лиценз беше лишен, тъй като успяхме, а не тъй като имахме проблеми. Не желая да посочвам съответни имена и не желая да давам оценки на КФН. Говоря единствено с обстоятелства. Ако бяхме финансово несъстоятелни, щеше да има проблем. Ние имаме пари и сме си изплатили всички полици. Това е огромната разлика сред нас и " Олимпик ". Застрахователният бизнес е доста комплициран. България е дребен пазар и има 40 лицензирани компании. Това довежда до рискови ходове и до понижаване на цените. Всяка компания изпилва до най-малко облагата си. Има систематични проблеми и в случай че те не бъдат отстранени, ще има още банкрути ", разкри Серов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР