Отмяна на Стейси Грег е най-новото заглавие в Театър Възраждане,

...
Отмяна на Стейси Грег е най-новото заглавие в Театър Възраждане,
Коментари Харесай

Футуристична пиеса с премиера в Театър Възраждане

" Отмяна " на Стейси Грег е най-новото заглавие в Театър " Възраждане ", оповестяват от трупата.

По думите им това е завладяваща футуристична пиеса, която задава въпроси като - какво е индивида, има ли нещо под биологичната обвивка, до каква степен бихме стигнали в задачата си да спасим любовта, бихме ли живели постоянно, в случай че можехме, и на каква цена, какво има оттатък и има ли нещо.

Определяна от Оксфордския университет като брилянтна, “Отмяна” е академично структуриран текст, който съчетава в себе си голям брой жанрове.

В свят, в който потреблението на технологии за изтриване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с неспокойствие чакат естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има загадка, която заплашва да подкопае съвършения им свят.

Сценографията и костюмите са на Елис Вели, композитор е Ян Руменин. Мултимедията е на " Стършел ".

Следващите представления са на 1, 12 и 23 юли.



Режисьорът Зафир Раджаб е възпитаник на Стефан Данаилов

Стейси Грег е ирландски драматург. Нейните произведения включват включват Perve (театър " Аби ", Дъблин, притежател на премията Stewart Parker Trust / BBC Radio Drama Award), Lagan (театър " Овална къща ", номиниран за премията Off West End за най-обещаващ драматург) и така нататък " Отмяна " се слага за първи път на българска сцена.

Режисьорът Зафир Раджаб приключва НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " през 2012 година в класа на проф. Стефан Данаилов. Дебютира през 2010 година с ролята на Дюбоа в “Мизантроп” от Молиер. От 2013 година е част от трупата на Народния спектакъл “Иван Вазов”. През 2020 година стартира да следва магистратура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, в компетентност “Режисура в театралните изкуства” с преподаватели Пламен Марков, Петър Кауков и Явор Гърдев. Споделя, че изборът му на ново амплоа произлиза от потребността да добави още нещо от себе си към театралното изкуство. Той е режисьор и на “Стая за гости”, за чиято постановка получи номинация “Аскеер " за изгряваща звезда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР