Отложиха с около месец зацветяването и залесяването на паркове и

...
Отложиха с около месец зацветяването и залесяването на паркове и
Коментари Харесай

С месец се отлага зацветяването на зелени площи в Асеновград

Отложиха с към месец зацветяването и залесяването на паркове и градини в Асеновград. Причината е „ неспособност на компанията реализатор „ Флора-Ж “ от софийското село Долни Богров да извърши доставката на растителност “. Искането за преустановяване на контракта, подписан с Община Асеновград, е постъпило чрез категорично писмо от 10.05.18 година Припомняме, че публичната поръчка, която е на стойност до 70 000 лв., бе оповестена на 06.03.18 година
Договорът с изпълнителя е подписан на 24.04.18 година и два дни по-късно е направена първата поръчка, която след това бе отказана. Тази компания е предложила най-приемлива цена – доста по-ниска от оповестената в процедурата, а точно – близо 50 000 лв.. „ Нямаме различен излаз, с изключение на преустановяване на контракта и оповестяване на нова социална поръчка. Надяваме се до края на месеца да имаме нов контракт с друга компания. “, уточни кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов.
В спогодбата е вписана уговорка за неустойки. По думите на градоначалника, в случай че Общината се възползва от тях, това ще забави повече от месец доставянето на растителност. „ Ние избираме да създадем доставка оптимално бързо, с цел да възстановим зелената среда. Затова ще преценим кое е стопански най-изгодно за Общината - дали да прекратим контракта по взаимно единодушие, или по виновност “, изясни Караиванов.
Междувременно, работата по Градския парк в Асеновград продължава. След като бяха заравнени площите, в които бе положено капковото напояване, следва да бъде осъществено затревяване. Окосяват се зелените зони и се възвръщат бордюрите, извадени поради разкопаването. Дейностите по Градския парк ще бъдат краткотрайно замразени, поради тържествата във връзка идния Празник на града – 27.05.18 година На по-късен стадий работата ще продължи със засаждане на трайни култури и ще се извърши сезонно зацветяване. Става ясно, че из целия Асеновград през април са окосени общо към 160 декара тревни площи, а от началото на месец май досега – 72 декара. Остава окосяването на зони в квартал Запад и на част от второстепенните улици към него, или общо към 130 декара. Близо 500 декара зелени площи в града са третирани с препарати против кърлежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР