Отличният двустранен диалог, стратегическото партньорство в редица сфери, интензивните отношения

...
Отличният двустранен диалог, стратегическото партньорство в редица сфери, интензивните отношения
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар: Работим отлично с България

Отличният двустранен разговор, стратегическото партньорство в редица сфери, интензивните връзки на всички равнища в администрацията и в политическия набор, както и двустранните връзки в региона на интернационалното правно съдействие – това бяха единствено част от тематиките, които бяха разисквани на среща сред заместник-министър ръководителя Екатерина Захариева и основния прокурор на Съединени американски щати и министър на правораздаването Уилям Бар във Вашингтон.

“Благодаря за вашата поддръжка по време на прехода за реализирането на правосъдната промяна в България. Имаме извънредно близко съдействие с вашите служби, благодаря за образованията, които постоянно организирате от години за нашите прокурори и следователи. Реализирали сме редица общи интервенции, свързани с трафик на опиати и хора, валутни закононарушения и пране на пари. Благодаря и за решаването на проблема с Желяз Андреев ”, сподели българският вицепремиер.

“Работим чудесно и се надявам да продължим още да засилим нашето съдействие ”, посочи основният прокурор Бар. Той посочи и задоволството си от работата на представителя на своето министерство към посолството на Съединени американски щати в България.

По време на срещата беше прегледано и съдействието във връзка с сигурността и правосъдната система в киберпространството, трансграничният достъп до електронни доказателства, транснационалната проведена престъпност, както и битката с изпирането на пари.

Министър Захариева срещна домакина си със стъпките на българското държавно управление във връзка с битката с престъпността, корупцията, отличните резултати в битката с контрабандата, промените в правосъдната система, както и по опазването на външната граница на Европейски Съюз.

Екатерина Захариева посочи още, че българското държавно управление продължава да показва твърда политическа воля и решителност за реализиране на промените и за цялостното осъществяване на всички рекомендации на Европейската комисия от януари 2017 година Резултатите в правосъдната система, битката с корупцията и проведената престъпност са забележими и промените са необратими.

Уилям Бар даде висока оценка и на филмовата промишленост в България, която познава като някогашен член на борда на компанията “Тайм Уорнър ”. Той изрази предпочитание да посети страната ни в границите на свое бъдещо пътешестване в Европа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР