Отлични резултати показват военнослужещите, участващи в тактическото учение с бойни

...
Отлични резултати показват военнослужещите, участващи в тактическото учение с бойни
Коментари Харесай

Артилеристите демонстрираха висока подготовка на тактическото учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“

Отлични резултати демонстрират военнослужещите, участващи в тактическото обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит – 22 “.

Това съобщи през днешния ден, 18 май, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев на медийния ден на тактическото обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит – 22 “, което се организира в интервала 16 – 20 май на образователен полигон „ Корен “. „ Благодаря на командването на Сухопътните войски за подготовката и провеждането на учението “, добави той.

На медийния ден на учението заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов следиха дейностите на артилерийските дивизиони от състава на 4-и артилерийски полк.
Генерал-лейтенант Илиев подсети, че ученията на Българската войска главно са ориентирани към поддържането и усъвършенстването на към този момент добити качества, както и към постигането на нови такива, за отбрана независимостта и териториалната целокупност на страната и за осъществяването на дилемите ни в съдружен формат.

Заместник-началникът на защитата разясни, че учението „ Стоманен щит – 22 “ е планувано още от предходната година и няма директна връзка с войната в Украйна, само че на фона на последните събития в района, то заема мястото си измежду дейностите по въздържане и защита.

„ Като артилерист ми е доста прелестно да видя сътрудниците, с които съм имал достойнството да послужвам, да се стараят и да употребяват нови придобивки. Днес видяхме за първи път новопридобити радарни и безпилотни системи и други “, акцентира генерал-лейтенант Илиев. Той обаче подчертава върху нуждата от модернизирането на съществуващите и придобиването на нови системи. „ Наличните са положителни, поддържани, усвоени и хората умеят да ги употребяват, само че просто минаха времето си “, заключи заместник-началникът на защитата.

Изпълнението на задачите досега дава убеденост за положителни резултати в края на учението, счита командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той изрази задоволство от това, което демонстрират командването и щабът на 4-и артилерийски полк при планирането и осъществяването на обособените стадии на учението.

На медийния ден сполучливо извършиха поставените задания военнослужещи от артилерийските дивизионни от състава на 4-и артилерийски полк. Демонстрирани бяха и бойни стрелби.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР