Отличен старт за България на Европейското първенство за мъже под

...
Отличен старт за България на Европейското първенство за мъже под
Коментари Харесай

България удари Австрия в първия си мач от Евро 2023 за мъже под 17 години

Отличен старт за България на Европейското състезание за мъже под 17 години, което се организира в Черна гора. Тимът ни, воден от Десислава Величкова, започва с чист триумф с 3:0 (25-17, 25-13, 25-23) над Австрия.

Балканските първенци бяха безапелационни в първия си мач от еврошампионата в Подгорица и го завоюваха за към час и половина.

Срещата стартира с над 40 минути забавяне от плануваната стратегия поради два маратонски мача преди нас. Въпреки забавянето, " трикольорите " излязоха спокойни и съсредоточени. Величкова заложи на стартов състав: Петьо Иванов (капитан), Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и либеро Димитър Добрев.

Двубоят стартира с наш сервис и първата точка бе на нашата сметка, дело на Петьо Иванов. Още в началните минути поехме контрола и поведохме без да допусне противникът да ни притисне. Частта бе приключена при неточност на сервис на Австрия за 25-17.

Надмощието ни продължи и във втория гейм, в който противникът направи 11 неточности, а разликата от средата до края бе смазваща (25-13).

Следващият гейм не бе толкоз експресен и Австрия опита да се опълчи. Това бяха и най-равностойните минути от цялата среща, като противникът съумя да изравни при 18-18, само че по този начин и не поведе в частта. При 23-22 Величкова взе таймаут и упътванията ѝ бяха задоволителни, с цел да запишем още две точки, които да ни донесат успеха.

Записахме единствено 1 точка от начален удар, само че пък имахме съществено преимущество пред противника на обсада (8 против 1). Константин Манолев бе най-резултатен от " трикольорите " с 10 точки, 9 записа Жасмин Величков, а Петьо Иванов добави 7.

 В четвъртък, 20 юли, излизаме против Естония още веднъж в 18:30 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР