Откриване на безплатна обществена библиотека тип „къщичка”, гр.Приморско в двора

...
Откриване на безплатна обществена библиотека тип „къщичка”, гр.Приморско в двора
Коментари Харесай

Църквата в гр. Приморско „Св.Св. Кирил и Методий” с обществена безплатна библиотека

Откриване на безвъзмездна социална библиотека вид „ къщичка”, гр.Приморско в двора на църквата „ Св.Св. Кирил и Методий”, Водосвет и празничен курбан на 07.09.2019г., начало 11:00ч”

Каузата има за цел основаване на безвъзмездна социална библиотека в гр.Приморско, позиционирана в двора на църквата „ Св.Св.Кирил и Методий”, от която всеки човек свободно може да замени книга, като остави друга, която към този момент е прочел. Библиотеката вид “къщичка” е построена надлежно с материали, които ще защищават книгите от времевите условия, само че също по този начин ще даде опция за достъп на локалните поданици и гостите на община Приморско до фонд от всевъзможен вид литература. Инициативата се провежда от Ваня Андонова с поддръжката на Кирил Балдев и специфичното подпомагане на Отец Гавриил от църквата „ Св.Св. Кирил и Методий” в гр. Приморско. Името на библиотеката разумно следва името на църквата „ Св.Св.Кирил и Методии”.

За набиране на фонд книги по покана на Ваня Андонова, Кирил Балдев застава изцяло зад самодейността, като за следващ път засвидетелства своето почитание и безрезервна помощ към сходен вид благотворителни начинания.

Всеки който желае, може да изпрати и подари книга/и за подкрепяне на самодейността, даже и да не се намира на територията на община Приморско, посредством пощальон, както и при предпочитание ще може участва на откриването на публичната библиотека на 7- ми септември и да донесе книга персонално в църквата св.св. “Кирил и Методий”, където ще се обитава публичната библиотека. Всеки дарил книга ще получи документ с благодарствено писмо.

Отец Гавриил застава зад самодейността като свещеник и човек, подкрепящ културния живот и развиването му на територията на община Приморско. С неговата благословия ще бъде отслужен Водосвет и освещаване на празничен курбан за здравето и благоденствието на жителите на Община Приморско.

Поставяне началото на един нов метод към развиване на културния живот в Община Приморско е акт на потвърждение уважението към книгата и литературата, част от живота на всеки човек.

ВАЖНО: Всеки който желае да се включи в самодейността, може да го направи като изпрати книгите на адрес гр. Приморско, ул.Иглика 1 или до поискване в офис на Еконт, адресат Ваня Андонова.

За контакти

Кирил Балдев тел.0884272888

Ваня Андонова тел.0882 505 555
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР