Откриваме Пловдив 2019 с шоу за 1,8 милиона лева Кои

...
Откриваме Пловдив 2019 с шоу за 1,8 милиона лева Кои
Коментари Харесай

Две фирми си поделиха обществените поръчки за Пловдив 2019

Откриваме Пловдив 2019 с шоу за 1,8 милиона лв.

Кои компании популяризират „ Пловдив 2019 ”? Организираните до момента 6 публични поръчки са извоювани от две компании - пловдивската „ Колор Принт БГ ” ЕООД със притежател Ваня Бозукова, която е спечелила четири от поръчките, и софийската „ Публисис ” АД на пловдивчанина Николай Неделчев.

Най-големият контракт е с „ Публисис ” АД от 12 юли 2018 година. Той е за „ даване на услуги по образуване и осъществяване на интегрирана информационна акция на национално равнище за разпространение на Пловдив като ЕСК ". Стойността на контракта е 309 3231,52 лева с Данък добавена стойност. За тези пари експертите от компанията би трябвало да изготвят 30-секунден видео клип, три визии за външна реклама и предложение за 15-секунден радио спот. Предлага се ексцентрично онлайн наличие, в това число игра в обществените мрежи.

Предишният контракт на „ Публисис ” АД е от 1 декември предходната година. Тогава столичната компания играе против консорциум ДМКК/ ”Ра крес ” ООД и „ Директ медия Крес ” ЕООД. Общата цена на поръчката е за 49 025,74 лева без Данък добавена стойност. Тя още веднъж е за " реклама на ЕСК ". От компанията на Неделчев са предложили това да стане в уеб страниците vesti.bg, sinoptik.bg, lifestyle.bg, webcafe.bg, dir.bg и goguide.bg. Отделено е място и за три ПР изявления в печатни медии - вестник „ Капитал ”, списание „ Журнал за дамата ” и списание „ Love Style ”. От цялата сума 30 439 лев отиват за външна реклама, 8800 за ПР изявления и 8492, 50 лв. за интернет акция. 1294,12 лв. са заделени за „ мониторинг и оценка на акцията ”. Всички суми са без Данък добавена стойност.

" Колор Принт БГ " ЕООД на госпожа Бозукова има 4 контракта с общинската фондация всяка година. Първият е от 15 декември 2016 година. Поръчката е за рекламно-информационни материали. Тя е за 25 000 лв. без Данък добавена стойност. Оттам нататък компанията печели по една социална поръчка всяка последваща година, като за 2018-а дори взима две. На 6 октомври 2017-а „ Колор Принт БГ ” ЕООД получава контракт за „ рекламно-информационни материали за потребностите на фондацията ”. Той е за 40 000 лв., или 48 000 лв. с Данък добавена стойност. На 23 март тази година „ Колор Принт БГ ” ЕООД печели против софийската „ Ди Ем Ай Дивелопмънт ” ЕООД, която има оборот от 2,3 милиона годишно. За съпоставяне, оборотът на пловдивската компания е 696 000 лв.. Договорът още веднъж е за рекламно-информационни материали, измежду които тениска, директория с черно-бяло изображение на логото, чаша с цветна ръкохватка, чанта от екопамук, магнитен стикер и хартиена торба. Победителите оферират 429 лв. за комплекта, или към 45 лв. по-ниска цена от софийските си съперници.
Четвъртият контракт, който печели „ Колор Принт БГ ” ЕООД, е от 25 октомври тази година. Този път компанията получава 97 000 лв. без Данък добавена стойност и още веднъж за разработване на рекламно-информационни материали. На всяко питане за това какви контракти за реклама има до момента от фондацията препращат към уеб страницата си, където те били оповестени. Простата сметка демонстрира, че досега двете компании са проработили общо 497 000 лв..

С бюджета, който имаме, няма по какъв начин да стигнем до всеки европеец, признава Радост Иванова от фондация " Пловдив 2019 ". Тя и сътрудниците обаче пробват всевъзможни благоприятни условия. В началото на годината по рейсовете от градския превоз в Рим бяха сложени винилови платна, които популяризират Пловдив и Матера като Европейски столици на културата. Инициативата е осъществена от „ IMPRESA GENERALE PUBBLICITA` - JCDECAUX SPA “ със седалище град Асаго, покрай Милано. Компанията е получила от фондация " Пловдив 2019 " 14 590 евро без Данък добавена стойност за услугата. „ Ефектът е огромен, а българи, живеещи в Рим, тичаха след рейсовете, с цел да ги снимат ”, споделя Радост Иванова.

Законът за публичните поръчки не разрешава фондацията да избира и заплаща на съответни европейски медии за реклама. И тук обаче сме намерили решение, твърди Иванова. От няколко месеца в Пловдив гостуват публицисти от разнообразни страни, които пишат за града в своите издания. „ Понякога им плащаме билетите и нощувките, а различен път - нищо. Повечето пътуват на лични разходи ”, изяснява шефът по маркетинга на „ Пловдив 2019 ”.

Миналата година представители на Пловдив са взели участие в едвам 4 интернационалните форума (2 от които са профилирани за градовете, определени за столици на културата). За миналата 2017 година от заложени 40 000 лева за интернационалните действия фондацията е изразходила единствено една четвърт от сумата. Вместо общинската фондация да концентрира всички старания в популяризирането на Пловдив като Европейска столица на културата зад граница, голяма част от бюджета (близо 500 хиляди лева) ще отидат за продуктово позициониране на „ Пловдив 2019 ” в ефирен сериал, който ще се излъчи през 2019 година в България. Негов продуцент е Димитър Митовски, чийто екип нашумя с " Мисия Лондон " и сериала " Под прикритие ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР