Откритото първенство на САЩ стартира след броени дни, като през

...
Откритото първенство на САЩ стартира след броени дни, като през
Коментари Харесай

Схемата на US Open: Серина открива срещу №80, Радукану и Осака с тежък старт

Откритото състезание на Съединени американски щати започва след броени дни, като през днешния ден бе оповестен жребият за последната конкуренция от Големия шлем за сезона. Без подозрение най-голямо внимание пада върху Серина Уилямс, откакто именитата американка разгласи, че по всяка възможност това ще бъде последният шампионат в кариерата ѝ. Жребият бе относително благоразположен към нея, противопоставяйки я на международната №80 Данка Ковинич, която е в серия от 5 следващи загуби. 

Водачка в схемата е Ига Швьонтек, която ще открие акцията си с дуел против Жасмин Паолини, след което ще се изправи против Греет Минен или шампионката от 2017-а Слоун Стивънс. Първата сложена на пътя на полякинята се обрисува да бъде Екатерина Александрова, а при положение че се оправи и това затруднение, то международната №1 ще премери сили с Йелена Остапенко или Аманда Анисимова. В същата четвъртина от схемата се намират още Гарбине Мугуруса, Петра Квитова и Джесика Пегула, които наподобяват с максимален късмет да оформят четвъртфинална среща с топ поставената.

Паула Бадоса предвожда втората четвъртина от схемата и в случай че успее да преодолее откриващите два кръга, то би могъл да я чака конфликт с Виктория Азаренка, победителката от който най-вероятно ще срещне Каролина Плишкова или Белинда Бенчич в борба за място на четвъртфиналите.

Миналогодишната шампионка Ема Радукану изтегли къса съчка на старта, защото ще стартира отбраната на купата си срещу винаги непредсказуемата Ализе Корне, която през актуалната седмица демонстрира страхотна игра и е част от полуфиналистките на шампионата в Кливланд. При триумф британката може да се изправи против Катерина Синякова или Тейлър Таунсенд, а в третия стадий като най-вероятни варианти за нея наподобяват Наоми Осака и 19-ата сложена Даниел Колинс, които оформят един от най-интригуващите дуели в първи кръг.

42-годишната Винъс Уилямс също е част от този поток, като първото затруднение за нея ще бъде Алисън Ван Уйтванк. При възможен триумф локалната представителка ще се изправи против шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина, а победителката от конфликта вероятно ще срещне шестата сложена Арина Сабаленка в трети кръг.

Симона Халепсе снабди с привидно елементарен чоп, защото на старта ще премери сили с квалификантка, след което ще се изправи против Магдалена Фрех или Ребека Марино. Най-близопоставената до румънката е международната №30 Жил Тайхман, която може да срещне в третия стадий, а на осминафиналите най-вероятно ще се изправи против Мадисън Кийс или Коко Гоф. В четвъртфиналната фаза като най-вероятна съперничка за някогашната №1 наподобява Мария Сакари, която преди този момент ще би трябвало да преодолее тенисистки като Алисън Риск, Каролин Гарсия и Беатрис Хадад Мая.

Най-долната част на схемата се оглавява от Анет Контавейт, чийто откриващ дуел ще бъде против Жаклин Кристиан, а след това ѝ следва среща с победителката от мача сред Серина Уилямс и Данка Ковинич. В същата четвъртина от схемата са още петата сложена Онс Жабер, миналогодишната финалистка Лейла Фернандес, Вероника Кудерметова и Дария Касаткина.

US Open women’s singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР